+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jótékonysági célt szolgált a 7. Szilveszteri Regatta
2020. január 3. péntek 17:58 - Balatonlelle
Jótékonysági célt szolgált a 7. Szilveszteri Regatta
Egy súlyosan beteg keszthelyi kisfiúnak és családjának gyűjtöttek a 7. Szilveszteri Regattán Balatonlellén. A településen már hagyomány, hogy az év utolsó napján nagyszabású programsorozattal várják az érdeklődőket. Ennek része a vitorlásverseny, amely egyben a téli versenysorozat második állomása is.

Kedvező időjárási viszonyok között mérhették össze a tudásukat a Szilveszteri Regatta résztvevői. Ugyan a verseny rajtja egy órát késett a gyenge szél miatt, később már optimális körülmények között szállhattak vízre a vitorlázók. A 13 indulónak két futamban kellett teljesíteni a klasszikus háromszög pályát. A vitorlázók közül sokan nem először vettek részt a versenyen.                   

„Ebben az a jó, hogy a sok bejgli meg sok vacsora és ebéd után mindenki szeretne kiszabadulni egy kicsit, eljönni egy kicsit kiszellőztetni ezt a dolgot. Ezt egy versennyel ötvözve egy jó hajóval élvezetes a dolog és jól érezzük magunkat.” - mondta a Raficca kormányosa, Király Zsolt.

A verseny a sport népszerűsítése és a szórakozás mellett jótékony célt is szolgált. A szervezők ugyanis a keszthelyi Ricsike és édesanyja megsegítésére ajánlották fel a nevezési díj egy részét.

Ricsike 2005-ben súlyos oxigénhiánnyal, halva született. Általános idegrendszeri károsodása miatt a család svájci frank alapú hitelt vett fel a gyermek őssejt kezelésére. Az akkor tíz millió forintos hitelt már nem tudják törleszteni, jelenleg mintegy 27 millió forintot követel tőlük a bank. A gyűjtés azt a célt szolgálja, hogy a család megtarthassa azt a lakást, amelyben jelenleg élnek.A BL Yacht Klub a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával karöltve szervezte meg a futamot immár hetedik alkalommal.

„A téli vitorlázás – azt szoktuk mondani, hogy pontosan ugyanolyan mint a nyári. Egyetlen egy dologra kell odafigyelni, azaz nem is egyre, hanem ez több dolog lesz. Nagyon fontos a mentőmellény viselése, nagyon fontos az, hogy rétegesen öltözködjünk és nagyon fontos, hogy a hajó megfelelő felkészültséggel legyen műszakilag, tehát, hogy ne kerülhessünk vészhelyzetbe vagy bajba.” - tájékoztatott Tóth Balázs, a balatonlellei BL Yacht Club vezetője.

A futam mellett kísérőprogamok is várták a versenyzőket és az érdeklődőket egyaránt. A korcsolyapályán a csúszkálás mellett jégkorongozásra is volt lehetőségük a téli sportok szerelmeseinek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
 
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
 
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó