+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy hangsúlyt fektetne az FKgP a vidékre
2018. március 28. szerda 12:00 - Keszthely
Nagy hangsúlyt fektetne az FKgP a vidékre
A Független Kisgazdapárt fontosnak tartja az 1991.évi kárpótlási törvény újraindítását, a mezőgazdaság tovább fejlesztését - mondta a Zala megye 2.számú választókerületének országgyűlési képviselő-jelöltje Várnai Balázs. A fiatal jelölt a párt mezőgazdaságot és vidékfejlesztést érintő programjáról tartott sajtótájékoztatót Keszthelyen.

Várnai Balázs  gazdaság és vidékfejlesztő agrármérnök, a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselő-jelöltje a párt agrárpolitikájából  sajtótájékoztatóján a  következőket emelte ki.

" A kárpótlási törvénynek az újra indítását. Én úgy látom, hogy ha  a gazdaságunk jobban teljesít, akkor mindenképpen meg van arra a lehetőség, hogy a háború előtti kárpótoltakat, kisegítse az állam azzal, hogy visszaadja a földterületeiket amelyeket elvettek. Ez olyan szempontból is fontos a párt számára,hogy ezáltal a kis és középvállalkozók valamint a kisgazdák és a fiatalok akik idén kezdtek, már olyan tőkealappal tudnak indulni, amelyre lehet építeni és hosszútávon a gazdaság és megfelelő állapotba kerül azzal, hogy munkahelyeket teremt a vidék és a középtelepülések számára."

Várnai Balázs véleménye szerint ez egy olyan lehetőség melyre az oktatáspolitika is tud alapozni továbbá bizonyos társadalmi problémák is megoldódnának.

"Gondolok itt a kivándorlásra,a fiatalok nagymértékű külföldi munkavállalására,valamint a vidéknek az elszegényedésére és a lakosság egyre nagyobb számban történő elvándorlására. Úgy gondolom,hogy a gazdaságunk már fel van készülve egy olyan rendszernek a bevezetésére,amelyben több kisgazda ill.termelő üzem van számilag nem pedig oligarchikus rendszerben nagyobb gazdaságok végeznék ezt a munkát. Ezáltal meg kellene teremteni egy olyan termelőszövetkezetet,ill a gazdáknak egy olyan helyi termelők piacát,amely felvevőképes munkavállalói piaccal rendelkezik."

Várnai Balázs elmondta, továbbá, az FKgP úgy látja, hogy a magyar  agrárium reformja ugyan hosszabb időt vesz igénybe, de rendkívül pozitívan hat  a gazdasági növekedére.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó