+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy hangsúlyt fektetne az FKgP a vidékre
2018. március 28. szerda 12:00 - Keszthely
Nagy hangsúlyt fektetne az FKgP a vidékre
A Független Kisgazdapárt fontosnak tartja az 1991.évi kárpótlási törvény újraindítását, a mezőgazdaság tovább fejlesztését - mondta a Zala megye 2.számú választókerületének országgyűlési képviselő-jelöltje Várnai Balázs. A fiatal jelölt a párt mezőgazdaságot és vidékfejlesztést érintő programjáról tartott sajtótájékoztatót Keszthelyen.

Várnai Balázs  gazdaság és vidékfejlesztő agrármérnök, a Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselő-jelöltje a párt agrárpolitikájából  sajtótájékoztatóján a  következőket emelte ki.

" A kárpótlási törvénynek az újra indítását. Én úgy látom, hogy ha  a gazdaságunk jobban teljesít, akkor mindenképpen meg van arra a lehetőség, hogy a háború előtti kárpótoltakat, kisegítse az állam azzal, hogy visszaadja a földterületeiket amelyeket elvettek. Ez olyan szempontból is fontos a párt számára,hogy ezáltal a kis és középvállalkozók valamint a kisgazdák és a fiatalok akik idén kezdtek, már olyan tőkealappal tudnak indulni, amelyre lehet építeni és hosszútávon a gazdaság és megfelelő állapotba kerül azzal, hogy munkahelyeket teremt a vidék és a középtelepülések számára."

Várnai Balázs véleménye szerint ez egy olyan lehetőség melyre az oktatáspolitika is tud alapozni továbbá bizonyos társadalmi problémák is megoldódnának.

"Gondolok itt a kivándorlásra,a fiatalok nagymértékű külföldi munkavállalására,valamint a vidéknek az elszegényedésére és a lakosság egyre nagyobb számban történő elvándorlására. Úgy gondolom,hogy a gazdaságunk már fel van készülve egy olyan rendszernek a bevezetésére,amelyben több kisgazda ill.termelő üzem van számilag nem pedig oligarchikus rendszerben nagyobb gazdaságok végeznék ezt a munkát. Ezáltal meg kellene teremteni egy olyan termelőszövetkezetet,ill a gazdáknak egy olyan helyi termelők piacát,amely felvevőképes munkavállalói piaccal rendelkezik."

Várnai Balázs elmondta, továbbá, az FKgP úgy látja, hogy a magyar  agrárium reformja ugyan hosszabb időt vesz igénybe, de rendkívül pozitívan hat  a gazdasági növekedére.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár