Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / KDNP: fejlődő vidék nélkül nincs fejlődő Magyarország
2022. feb. 10. csütörtök | Zalaapáti
KDNP: fejlődő vidék nélkül nincs fejlődő Magyarország
A KDNP nem tud elmenni a baloldal vidékieket lenéző kijelentései mellett – emelte ki Sáringer-Kenyeres Marcell, a párt keszthelyi önkormányzati képviselője. A politikus Vincze Tiborral, Zalaapáti polgármesterével tartott sajtótájékoztatót. A település első embere elmondta, a Magyar falu program az elmúlt évek legjobb pályázati lehetősége.

Az elmúlt években választókerületünk 98 települése több mint 9 milliárd forintot nyert a Magyar falu program pályázatain. A támogatásból polgármesteri hivatalok, óvodák, iskolák újulhattak meg. A településvezetők egyetértenek abban, a fejlesztéseknek köszönhetően újra vonzóvá vált a vidéki élet.

A baloldal rendszeresen a vidéki embereket lenéző kijelentéseket tesz különféle fórumokon. Erről Sáringer-Kenyeres Marcell beszélt Zalaapátiban. A KDNP keszthelyi önkormányzati képviselője az ellenzék vidékellenes mondatai idézte. Hozzátette, az április 3-i választás tétje, hogy a kistelepülések tudnak-e tovább fejlődni.

„A baloldal eddigi megnyilvánulásai alapján egyértelművé vált, hogy április 3-án meg kell akadályoznunk a Gyurcsány Ferenc vezette baloldalnak, és helyi jelöltjének, Elekes Istvánnak a mandátumszerzését. Igennel kell szavaznunk a Fidesz-KDNP jelöltjére, Nagy Bálintra. Ugyanis április 3-án arról is döntünk, hogy a magyar vidék tovább fejlődhessen, és az érdemi munkát végző vezetők dolgozhassanak a magyar vidékért.” - tájékoztatott Sáringer-Kenyeres Marcell.

Minden magyar embernek van vidéki kötődése. A kistelepüléseken sokkal nagyobb az identitástudat, az emberek nem csak a múltjukat őrzik, hanem a jövőt is építik. Ebben nagy segítséget jelent a Magyar falu program. A támogatás előfinanszírozású, a döntés pedig 90 napon belül megszületik. A településeken közösségi terek is megújultak, amely jelentősen hozzájárult a vidék megtartó erejéhez.

„Községházák, egészségházak, iskolák, óvodák, óvodaudvarok, egészséggel kapcsolatos orvosi műszerek beszerzése, szolgálati lakások és egyéb más nagyon fontos dolgok, utak, járdák újulhattak meg. Ami még fontos, és azt mondják, hogy ha elmész egy településre, akkor nézd meg, hogy milyen a temetője és a temetők megújítása. Mindezek a dolgok tényleg azt mutatják, hogy a jelenlegi kormányzat bízik bennünk, a jelenlegi kormányzat megbecsül bennünket.” - emelte ki Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere.

A sajtótájékoztatón elhangzott még, erős és fejlődő vidék nélkül nincs erős és fejlődő Magyarország.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Nagy Zoltán vármegyei listavezető arról beszélt, fontosnak tartják, hogy javítsák a zalaiak életminőségét.
| 2024. máj. 31. péntek 19:15 | Budapest
Budapesten tartottak sajtótájékoztatót az eseményről.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. már. 4. hétfő 19:15 | Keszthely
Március 2-án mutatta be képviselőjelöltjét a KÉVE.
| 2024. feb. 7. szerda 16:37 | Keszthely
Az idén április 25-e és 27-e között szervetik meg a Nyugat-Dunántúl kulturális seregszemléjét.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Szignatúra
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.