+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szabadságos tömbből kitépett papírt használt parkolójegynek
2019. december 11. szerda 11:14 - Keszthely
Szabadságos tömbből kitépett papírt használt parkolójegynek
Parkolóőrnek adta ki magát egy keszthelyi férfi, legalább 16 alkalommal csalt ki pénzt külföldi sofőröktől. Az önjelölt parkolóőr szabadságos tömbből kitépett papírokat adott át jegy gyanánt. A Keszthelyi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát és vádemelést javasol az ügyészségnek.

Elsősorban a kastély környékén, a Sopron és a Bástya utcákban tevékenykedett a magát parkolóőrnek kiadó férfi. Március és december között kért parkolási díjat külföldi autó- és buszsofőröktől.

Információink szerint az önjelölt parkolóőr nem is egyenruhában, hanem utcai öltözetben tévesztette meg áldozatait, sikerének kulcsa pedig a határozott fellépés volt. Jellemzően kettő- és hatezer forint, vagy 20-40 euró közötti összeget kért a sofőröktől. Tarifáit rugalmasan kezelte a helyi férfi, ha a sofőr sokallta az összeget, akár ezer forintig is hajlandó volt engedni a díjat az elkövető.

A Keszthelyi Rendőrkapitányságra összesen 16 feljelentés, illetve jelzés érkezett, hogy valaki illetéktelenül szed parkolódíjat a kastély környékén, de a Kossuth utcában és a Balaton-parton is tevékenykedett  az önjelölt parkolóőr. A férfi nem csak díjat, hanem bírságot is kiszabott a sofőrökre.

Dr. Lakics Andrea, a Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója: „Volt olyan eset is, amikor a helyszínen azt mondta az illetőknek, hogy lejárt a parkolójegyük és ezért bírságot kell fizetniük és a bírságot nála tudják kifizetni. Ezért szintén kettőezer, illetve hatezer forint körüli összegeket vett át. erről igazolást is adott ki. Régen lejárt magyar nyelvű szabadságos jegyeknek az igazolásait adta át.” 

A Keszthelyi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát. Az ügyészségnek megküldték a vádemelési javaslatot többrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó