+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az időseket köszöntötték a Mindenki névnapján
2019. november 29. péntek 14:23 - Keszthely
Az időseket köszöntötték a Mindenki névnapján
Keszthely idős polgárait köszöntötték ma délelőtt a Mindenki névnapján. A program egy pályázat keretében valósulhatott meg, melynek egyik célja a közösségformálás. Az eseményen bemutatkozhattak a város idősebb korosztályát képviselő civilszervezetek is, akik eddig elért sikereiket ismertették a népes közönséggel.

Ajándékkal köszöntötte a város szépkorú polgárait Nagy Bálint polgármester és Vozár Péterné alpolgármester a Mindenki névnapja nevű programon. Az eseményre meghívást kaptak az Idősügyi Tanács, a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub, a Balatoni Borbaráthölgyek a Keszthelyi Karitász Csoport, a Helikon Kórus és az Egyesített Szociális Intézmények idős tagjai is. A program lehetőséget biztosít a találkozásra, mely örömmel töltötte el a résztvevőket.

„Második alkalommal vagyok ezen a rendezvényen. Nekem nagyon tetszik, sok embert megismerhetek, akivel egyébként az utcán nem találkozom. A rendezvényeken, ahol a Helikon Kórus szerepel, ott pedig ugye nincs alkalom arra, hogy személyesen beszélgessek, esetleg keszthelyiekkel vagy környékbeliekkel.” - mondta el Szalontai Ágnes.

Az eseményen a jelenlévő klubok képviselői röviden ismertették működésüket, terveiket és sikereiket is. A program keretében Nagy Bálint polgármester köszönetét fejezte ki azért a munkáért, amit ezek a társaságok végeztek. Köszöntőjében kiemelte, a városban az egyik legfontosabb teendő a közösségépítés, ehhez járult hozzá ez a rendezvény is.

„Az Idősügyi Tanács két és fél évvel ezelőtt alakult és az elmúlt körülbelül másfél évben tudatosan elkezdtük megszervezni azokat a közösségfejlesztő, közösség erősítő programokat, ahol a bürokratikus formáktól hála Istennek távol olyan beszélgetéseket, olyan alkalmakat tudunk megteremteni, ahol a kötetlen és jó hangulatú beszélgetések mellett a kritikákra és a panaszfelvételre vagy a problémák felvetésére is sor tud kerülni és ezeket a mindenkori városvezetés nagyobb hatékonysággal tudja kezelni, illetve megoldani.”   

A polgármester hozzátette, a közösségépítés nem csak az idősebb generáció számára fontos, a jövőben minden korosztály számára szerveznek ehhez hasonló programokat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó