Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A keszthelyi lakosok ötleteit várják
2019. jan. 30. szerda | Keszthely
A keszthelyi lakosok ötleteit várják
Helyi közösségfejlesztés céljából várták beszélgetésre Keszthely lakosait a VSZK épületében. A találkozón a megjelentek azon ötleteit gyűjtötték össze, melyekkel a városi célterületek korszerűsítéséhez járulhatnak hozzá. A következőkben még három hasonló eseményen vehetnek részt az érdeklődők, valamint a hamarosan kiérkező 5000 kérdőív visszaküldésével is segíthetik a lakók saját közösségük építését.

A program a helyi identitás és kohézió erősítése Keszthelyen című pályázat keretében valósult meg, melynek célja a közösségfejlesztés. A projekt a Keszthelyi Városfejlesztő Kft. és Keszthely Város Önkormányzata együttműködésében zajlik, melynek eredményenként a belváros és Kiskeszthely kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése jön létre. A pályázat jelenleg előkészítő szakaszban van, a találkozókat megelőzően a célterületeken élőkkel 30 személyes interjút már elkészítettek a szakemberek.  

„Most itt vagyunk a második fázisban, ahol elkezdtük a közösségi beszélgetéseket, majd ezt követően közösségi felmérés lesz, ahol a célterület lakosai mintegy 5000 lakásba juttatunk el egy kérdőívet, amit ők kitölthetnek. Aztán mindezeket a tanulságokat összegezzük egy cselekvési tervbe és kb. április végére fog kiderülni, hogy milyen programokat szeretnénk megvalósítani az elkövetkezendő három évben.” - mondta el Vozár Péterné, a belvárosi körzet képviselője.

A képviselőasszony hangsúlyozta, a beszélgetések arra szolgálnak, hogy minden esetleges problémát közösen beszéljenek meg a lakossággal. Kíváncsiak arra is, hogy az itt élők miért szeretnek Keszthelyen élni, illetve várják azokat a megoldási javaslatokat is, melyekkel a polgárok személyesen tudnának hozzájárulni ahhoz, hogy előbbre vigyék a közösséget. A pályázattal csaknem 55 millió vissza nem térítendő támogatást nyertek el, ebből valósítják meg a terveket. A közösségi beszélgetések mentor részvételével zajlanak. Horváthné Németh Zsuzsanna elmondta, a találkozókon mindenkire, mint egyénre van szükség, ötleteikkel rengeteget tudnak segíteni.

„Több településen voltam már és az első beszélgetésre 10-en 15-en 20-an jönnek. A következő már duplikálódik, tehát érzik a felelősséget, érzik a fontosságát. Érzik azt, hogy megkérdezték őket és ezért ők szívesen elmondják a véleményüket, eddig ez volt a tapasztalat. Nagyon örülök, hogy úgy tudom, hogy Keszthelyen is többen érdeklődtek.”  - ismertette Horváthné Németh Zsuzsanna

A szakember kiemelte, a beszélgetésen elhangzott hívószavakat összeírják, majd ezek alapján próbálnak olyan programokat szervezni, melyekkel fejleszthetik akár a város kulturális értékeit is. A következőkben még három közösségi beszélgetést szerveznek meg Keszthelyen, ezek közül az egyik adásunkkal egy időben zajlik, de részt vehetnek az eseményen az érdeklődők február 5-én a Kiskeszthelyért Közösségi Házban és február 7-én a Balaton Színházban is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV.

| 2019. nov. 29. péntek 14:23 | Keszthely
A találkozón elhangzott, a közösségfejlesztés a cél a következő időszakban.
| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Keszthely
A gyermekorvosi ügyelet, bölcsődeépítés és pályázatok is napirenden voltak a keszthelyi képviselő-testület pénteki ülésén.
| 2024. júl. 17. szerda 19:15 | Balatonszentgyörgy
Több, mint százötvenmillió forintos pályázati támogatással újul meg a Művelődési Ház Balatonszentgyörgyön.
| 2024. júl. 5. péntek 19:15 | Balatongyörök
Országszerte mintegy 800 cukrászda igényelhet egy-egy millió forintot a nyár folyamán.
| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az olvasóktól várt névötleteket a Fejér György Városi Könyvtár.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.