+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sajtótájékoztató a képviselő-testület döntéseiről
2019. november 29. péntek 19:05 - Keszthely
Sajtótájékoztató a képviselő-testület döntéseiről
Közvetlenebbül és hangsúlyosabban szeretné tájékoztatni a közvéleményt a városvezetés, ezért tartott sajtótájékoztatót Nagy Bálint polgármester a csütörtöki képviselő-testületi ülés döntéseiről. A mai eseményen elhangzott, hogy Keszthelynek az épülő M76-os úthoz mindkét irányból lesz déli rácsatlakozási lehetősége. Emellett a Polgármesteri Kabinet létrehozásáról és új parkoló létesítéséről is tájékoztatott a polgármester.

Keszthely város polgármestere a képviselő-testület soros ülését követően tartotta meg sajtótájékoztatóját. Nagy Bálint elmondta, hogy, az újonnan megválasztott testület első ülésén bemutatta a város új jegyzőjét, Dr. Gábor Hajnalkát. Azt követően a KÉVE szervezet által ingyenes strandbelépés ügyében benyújtott petícióra válaszolt, mondván: a szervezet nyitott kapukat dönget, hiszen a testület az ő javaslatára már nyáron döntött arról, hogy a keszthelyiek számára ingyenes a belépő a Helikon strandra. November 28-n, húsz napirendi pontot tárgyalt Keszthely képviselő-testülete  és több fontos témában is döntés született.

"Ami a legtöbb keszthelyit érinti az az M76-os útnak a déli szakaszának a rácsatlakozása. Ennek az lényeg,hogy egy jó néhány éve folyamatban lévő egyeztetést, folyamatot , szakaszt tudtunk most lezárni a tegnapi képviselő-testületi döntéssel. Ennek az volt a célja,hogy továbbra is a majd megépülő 2x2 sávos autópálya és Zalaegerszeg közötti bekötő úton a keszthelyi városrésznek egy déli rácsatlakozási lehetősége legyen mindkét irányból az autópályára."- emelte ki a polgármester.

Döntés született  a parkolás szabályozás kérdésében is. Eszerint Advent 1. vasárnapját megelőző naptól január első hét végéig ingyenes lesz a városban a parkolás. Döntött továbbá  a testület a Festetics örökségek fejlesztésével kapcsolatban, egy terület felajánlásával, amelyre egy újabb turisztikai attrakció,  agárpálya épül meg. Kabinet kialakításáról is döntés született.

"Olyan feladatokat is el szeretnénk látni még nagyobb hatékonysággal amik a korábbi években vagy nem vagy véleményem szerint nem kellő hatékonysággal voltak elvégezve. Ilyen pl. a nemzetközi kapcsolatoknak, a testvérvárosi kapcsolatoknak felelevenítése ill. a keszthelyi emberekkel, civil szervezetekkel, társadalmi csoportokkal aktívabb és szorosabb kapcsolattartás. Emellett megemlíteném még,hogy a korábbi döntések eredményeként szintén le tudtuk zárni a tegnapi nap folyamán a B+R parkolónak a kialakítását. Erről azt érdemes tudni,hogy egy ingyenes parkoló ami a belvárosban fog kialakításra kerülni."- mondta Nagy Bálint.

Nagy Bálint az első soros ülés összegzéseként elmondta, hogy  eredményes munkát tudtak végezni, több olyan napirendi pontot tárgyaltak meg ami hosszútávon fontos Keszthely számára .S bízik abban ,hogy a jövőben jobban együtt tudnak majd működni a város és a lakosság érdekeit előtérbe helyezve, az ellenzék képviselőivel is, akik reményei szerint a szakmai szempontokat, véleményeket is figyelembe veszik, elfogadják.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus