+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújult az orvosi rendelő
2018. április 4. szerda 12:38 - Zalaszántó
Megújult az orvosi rendelő
Ma délelőtt ünnepélyes keretek között adták át Zalaszántón a megújult orvosi rendelőt. A megújult egészségházhoz az önkormányzatnak nem kellett önerőt biztosítani,pályázati támogatásból valósult meg. A település valamint Vindornyafok háziorvosi és gyermekorvosi ellátását biztosító épület bútorzata még nem érkezett meg így várhatóan két hét múlva vehetik használatba az orvosok és a betegek.

Zalaszántó Önkormányzata fenntartásában lévő,korszerűsített orvosi rendelő átadásán a település polgármestere,Dézsi Attila elmondta, hogy még 2016-ban nyújtotta be az önkormányzat az egészségügyi alapellátást biztosító épületek korszerűsítésére a pályázatot. Az elmúlt évben bírárlták el és három hónappal ezelőtt a közbeszerzést követően kezdte meg a kivitelező a  munkálatokat. a rendelő átépítése 100%-os támogatással velősulhatott meg.

A 41,19 milliós beruházás ünnepélyes átadóján Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta,hogy a térségben a Zalaszántói háziorvosi rendelő az első olyan  beruházás amelyik a rendelők felújítására kiírt célzott pályázati támogatásból valósult meg. A fejlesztési lehetőségre régóta vártak zalai községben. Ódry Péter 34 éve háziorvosi feladatokat lát el Zalaszántón, véleménye szerint a korszerű rendelő és a hozzá tartozó új eszközök nem csak a modern közegben való gyógyítás lehetőségét adja, hanem egy jobb komfortérzetet is a betegeknek.

Az 1100 főt ellátó rendelőben jól látható,hogy minden helyiség korszerű. A nyílászárók  cseréje, az energiatakarékos megoldások beépítésén túl kialakításra került a rendelők mellett védőnői tanácsadó, és személyzeti helyiség is. Minden szociális helyiség megújult, modern, higiénés megoldásokat építettek ki. A 155 nm-es épületben a  látáskorlátozottak is könnyen  eligazodnak. A bútorok  szállítása és a pályázatban szereplő 1,3 milliós eszközbeszerzés folyamatban van , várhatóan április 25-én  megkezdődhet a rendelés a korszerű háziorvosi rendelőben .

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó