+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az Idősek Otthonában ünnepeltek
2019. október 4. péntek 19:07 - Keszthely
Az Idősek Otthonában ünnepeltek
Októberben számos rendezvényt szerveznek ország szerte az idős emberek tiszteletére. A megbecsülés,törődés és gondoskodás jeléül.Az időseket ünnepelték a keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonában. is csütörtökön délután.

Tál Zoltán plébános tartott szentmisét az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonában. A  meghitt gondolatokat, a lelki felüdülést az Idősügyi Tanács elnökének köszöntője követte. Nagy Bálint gondolataiban a közösség értékét,erejét emelte ki ami mindig,de idős korban különösen fontos,mert  az  a szeretet kézzel fogható jele.  Amire idős embereknek nagy szükségük van. Úgy a családokban mint az intézményekben.

"Az Idősügyi Tanács és az önkormányzat is az elmúlt években igyekezett minden lehetőséget megadni – a lehetőségeihez mérten-,hogy megadjunk minden olyan segítséget ami akár az intézmény felújításával kapcsolatos,akár azokkal a szolgáltatásokkal ami az itt élő embereknek a hétköznapjait,mindenapjait segítik és még kényelmesebbé,komfortosabbá teszik."-mondta Nagy Bálint.

A megújult közösségi térben negyven idős ember vett részt a kis idősek napi programon,ahol üdítővel,és süteménnyel is várták őket. Az otthon lakói örültek a hangulatos délutánnak.

"Személy szerint jónak tartom, közösség összefogása miatt,és a barátságok szerveződnek ilyenkor."- mondta el az otthon lakója Bálint Imre bácsi.

Az Idősek Otthonában  aktív élet folyik. Igénylik is a lakók. Az idősek napi rendezvényen örömmel beszéltek a hétköznapokról is.

"Nagyon jó itt lenni,nagyon jó programok vannak. Rendszeresen vannak szórakoztató programok is. Olyanok is amiből tanulni is lehet pl.egy kutyaterápia is van. Minden héten egyszer vagy kétszer jön be egy kutya aki vizsgázott és őt így simogatni lehet. És tegnapa II.Rákóczi Ferenc versenyen voltunk és ott 2. helyezést értünk el.-mondta el Sipos Zoltánné lakó.

Az intézmény lakóit Németh Lajos a Zalaapáti Harmonika Zenekar vezetője szórakoztatta. Felcsendülte régi slágerek, magyar nóták  amit az idős emberek szívesen énekeltek.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Több mint 200 négyzetméterrel bővítik a Vadászati Múzeumot.
 
A keszthelyi kiválóság női pisztoly számban diadalmaskodott.
 
A készítmények 18 terápiás területet érintenek.
 
Az egész Kárpát-medencéből várják a kórusokat és népzenészeket Keszthelyre június 5-én és 6-án.
 
A zalaszántói Baráti Kör negyedik alkalommal szervezte meg a programot a Gersei-Pethő kúria udvarán.
 
Az első és második világháború hősi halottai előtt hajtottak fejet vasárnap Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó