+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Street food hétvége a Fő téren
2019. szeptember 24. kedd 17:19 - Keszthely
Street food hétvége a Fő téren
Street food és food truck hétvégét rendeztek Keszthelyen. A szabadtéri, őszi programot első ízben szervezte meg a Goldmark Károly Művelődési Központ. Az intézmény célja az volt, hogy a kellemes őszi időben is kínáljon még tartalmas programot az érdeklődőknek. A hagyományos és újhullámos ételek mellett a zenei kínálata is színes volt a két napos programnak.

Lángos, palacsinta, rétes – a hagyományos, hazai vásári ételek is mind  szerepeltek a rendezvény kínálatában. A tésztaételek közül az újabb irányvonalat képviselte például a gofri, vagy a francia jellegű palacsinta. Ebben a food truckban a magyar, szódás tészta helyett zsírosabb, tejes, vajas palacsintát készítenek. A kínálatban szilvásgombóc ízű, illetve az othello lekváros palacsinta is szerepel. Az üzemeltetők szerint a street food, azaz az utcai ételek esetében az idényjelleg mellett a minőség a legfontosabb.

„Igény is, meg most már elvárás is, azért a minőségi étel még az utcán is elvárás most már szerintem” - nyilatkozta Janzsó Krisztián palacsintasütő. 

A finom ételek mellé tartalmas zenei felhozatalt kínáltak. Szinte minden ilyen jellegű rendezvényről elmaradhatatlanok a gyerekműsorok, játszóházak, de akusztikus koncert, dixie zene és karibi táncos buli is szerepelt a programban.

„Azért jöttünk, mert a Hahó Együttest szerettük volna meghallgatni és a belga gofrit muszáj megkóstolni, mert fantasztikus” - mondta televíziónknak  Kálmán Szabolcs. 

A street food és food truck hétvégét a Goldmark Károly Művelődési Központ rendezte. A szervezők elmondták, hogy ez az első ilyen program a városban, ami hiánypótló szerepet tölthet be. 

Osvald Bálint, a Gldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese:  „Hosszú évek óta az egykori szezonzáró és szüret rendezvényt követően nem volt gyakorlatilag őszi szabadtéri rendezvény a Verkli fesztivált követően itt Keszthelyen. 2019-ben úgy gondoltuk, hogy egy ilyen kellemes őszi időben milyen jó lenne itt a keszthelyi Fő téren, a belvárosban valamilyen rendezvényt szervezni, így indult el a gondolkodás. Gyakorlatilag arra jutottunk, hogy rengeteg szüreti rendezvény, illetve sörfesztivál van a környéken, úgyhogy megpróbálunk egy másik típusú rendezvényt.”   

Az utcai ételek tág kört ölelnek fel a lángostól kezdve a hamburgereken keresztül a pulled pork szendvicsig. A szervezők azt tapasztalják, hogy a gasztronómiai rendezvények iránt nagy az érdeklődés. A művelődési központ bízik abban, hogy jövőre folytatódhat ez a program. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A vállalkozások továbbra is szállíthatják a hulladékot a KETÉH telepre.
 
Keszthely polgármestere 100 darab mosható maszkot vett át kedden délelőtt a Krokker házaspártól.
 
A koronavírus miatt a Balatoni Múzeum határozatlan időre bezárja összes kiállítását.
 
Az intézkedések első ütemeként számos fejlesztést és beszerzést is későbbre halaszt a város.
 
A pedagógusoktól és a szülőktől is nagy erőfeszítést kíván az otthoni tanulás.
 
Hogyan telik az idő a házi karanténban? Egy balatonszentgyörgyi család mindennapjaiba tekinthetünk bele.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó