Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Hurka, kolbász és street food a Nyugat-Balatoni Ízek Sétányán
2020. júl. 13. hétfő | Keszthely
Hurka, kolbász és street food a Nyugat-Balatoni Ízek Sétányán
Hurkát, kolbászt, palacsintát és street foodot is kóstolhattak mindazok, akik ellátogattak a Nyugat-Balatoni Ízek Sétányára. A Balaton-parton, a platánfák alatt a finom étkek mellett helyi borokat is kóstolhattak a gasztronómia szerelmesei. A programot a szolgáltatók is üdvözölték, hiszen a járvány miatt nagyon kevés lehetőségük volt kitelepülni.

Ínycsiklandó falatokkal és balatoni borokkal várta a vendégeket a Nyugat-Balatoni Ízek sétánya. A keszthelyi Balaton-parton, a játszótér melletti korzón többen is kitelepültek, hogy programot kínáljanak a helyieknek és a turistáknak egyaránt. A megszokott ízek mellett újdonságokkal is lehetett találkozni, sokak körében azonban a borok voltak a legnépszerűbbek.

Az egyik család Miskolctapolcáról érkezett, ők rendszeres vendégek Keszthelyen, szinte már hazajárnak a Balaton-parti városba.

„Nagyon jól érezzük magunkat, 22 éve ide járunk Keszthelyre. Minden évben ebben az időszakban jövünk. Finom a bor, jól érezzük magunkat. A fiam ma 32 éves, tehát ennél nagyobb boldogság – itt a kisunokám meg itt a családom. Tehát nagyon imádjuk ezt a helyet és nagyon jól érezzük magunkat.” - mondta Vasvenszky Tibor.

A sétánynak nem csak a vendégek, hanem a szolgáltatók is örültek. A járvány miatt ugyanis az elmúlt időszakban elmaradtak a rendezvények, így kitelepülésre sem volt lehetőség. Ez jelentős bevételkieséssel járt a vállalkozók számára, ugyanakkor hiányzott az is, hogy találkozhassanak az emberekkel. A szolgáltatók úgy vélik, nagyon jó kezdeményezés az ízek sétánya.       

„Mi nagyon örülünk annak, hogy kitelepülhettünk, végül is ebben az évben szinte majdnem ez az első kitelepülésünk. Mi nagyon pozitívan fogadtuk ezt, hogy az önkormányzat illetve a Goldmrak részéről kaptunk ilyen megkeresést. Én úgy érzem, hogy pozitív egyébként. Az időjárás egy kicsit játszott velünk, de ennek ellenére az embereket érdekelte az, hogy itt vagyunk, kerestek minket, úgyhogy mi örültünk neki, hogy itt lehettünk egyáltalán.” - emelte ki az egyik vállalkozó, Kántor János.

Az ízek sétányáról természetesen nem hiányozhatott a hurka, a kolbász és a csülök sem. Ugyanakkor megtalálható volt az igazi street food és az édesszájúakra is gondoltak a szervezők. A szomjoltásról a környék borászai gondoskodtak. A Nyugat-Balatoni Ízek Sétánya július végén még egyszer biztosan visszatér, de addig sem marad program nélkül a közönség.  

Regman Karola - Keszthelyi TV 

| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Idén sem marad el a gyenesdiási borfesztivál, amely a helyi borkultúra és hagyományok ápolásának egyik legfontosabb eseménye.
| 2024. jún. 18. kedd 19:15 | Keszthely
A “Nemzeti összetartozás napja” alkalmából, de annak utóünnepléseként szerveztek a hétvégén egy családi napot egy keszthelyi étteremben.
| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újdonság, hogy idén már stranddesszert kategória is lesz.
| 2024. máj. 9. csütörtök 19:15 | Alsópáhok
Ízek találkozása címmel szervez gasztronómiai programot a 13 séf Egyesület Alsópáhokon.
| 2024. jan. 23. kedd 17:04 | Zalaszántó
Több mint 20 csapat részvételével szervezték meg az egyre népszerűbb programot.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.