Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / A Bike-Roll lett Zalakaros új street food-ja
2019. jún. 25. kedd | Zalakaros
A Bike-Roll lett Zalakaros új street food-ja
Újabb gasztronómiai kategóriát alkotott Zalakaros. Magyarország első bike food receptversenyének győztesét a Mapei Tour de Zalakaros fesztiválján mutatták be a közönségnek. A felhívás a Go Bike integrált városmarketing gasztronómiai részeként fogalmazták meg. A versenyre több mint 50 receptet küldtek be az érdeklődők.

Magyarország első bike food-ját, a Bike-Rollt kóstolhatták meg a Mapei Tour de Zalakaros résztvevői. A könnyen fogyasztható étel egy zöldfűszeres-kukoricás franciapalacsinta, melyben karamellizált tépett sertéstarja, zalai „salsa” és őrségi füstölt gomolya található. A bike food receptverseny kiírásának fontos kritériuma volt, hogy elfogyasztása ne legyen körülményes, akár kerékpározás közben is meg lehessen enni. A felhívást a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. tette közzé.

„Ez most már bevált programunk, hogy kettő kategóriában általában egy klasszikus, tradicionális kategóriában, ez a klasszik kategória, és egy innovatívabb street-food kategóriában próbáljuk meg felkarolni a helyi térségi ízeket konyhatechnológiákat, alapanyagokat. És ezeket megpróbáljuk lefordítani egy konkrét ételbe, illetve ételekbe.” - ismertette Kovács Szabolcs.

A győzteseket ünnepélyes keretek között hirdették ki a fürdővárosban. Mint elhangzott, a felhívásra több mint 50 recepttel neveztek amatőr és profi szakácsok. A verseny a Go Bike integrált városmarketing program keretében valósult meg.

„Az önkormányzat volt a fő kezdeményező a turisztikai egyesülettel karöltve. Éppen kapóra jött, hogy jelen pillanatban vannak átadás alatt a turisztikai, kerékpáros turisztikai fejlesztéseink. Átadtunk három kilométernyi kerékpárutat, illetve van egy futóprojektünk, ami szintén kerékpáros turizmusra épül.” - mondta el Czirákiné Pakulár Judit.

Az eseményen elhangzott, ma Magyarországon minden turisztikai desztináció között verseny van, ez alól Zalakaros sem kivétel. Dr. Princzinger Péter szerint azonban jól veszik az akadályokat.

„Mindig pozitív példaként szoktuk a többiek számára felmutatni Zalakarost ebben az összefüggésben, de az idén úgy tűnik, hogy sikerült ezzel a bike-food pályázattal ahová ételreceptekkel pályázhattak az innovatív ötletek gazdái. Még egy színt, szó szerint még egy ízt belecsempészni ebbe az egyébként is összetett élményígéretbe.”

A döntős ételek elkészítői oklevélben és pénzjutalomban is részesültek. A kihirdetést követően a helyszínen is lehetőség nyílt megkóstolni az innovatív finomságokat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2021. aug. 13. péntek 18:23 | Keszthely
Három napon át lehet kóstolni a street food legjavát a Balaton-parton.
| 2020. júl. 13. hétfő 15:19 | Keszthely
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
| 2019. szep. 24. kedd 17:19 | Keszthely
Vásári és street food ételekkel, valamint zenei programokkal várták két napon át az érdeklődőket.
| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Idén sem marad el a gyenesdiási borfesztivál, amely a helyi borkultúra és hagyományok ápolásának egyik legfontosabb eseménye.
| 2024. jún. 18. kedd 19:15 | Keszthely
A “Nemzeti összetartozás napja” alkalmából, de annak utóünnepléseként szerveztek a hétvégén egy családi napot egy keszthelyi étteremben.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.