+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Koncertektől és tűzijátéktól volt hangos a hosszúhétvége
2019. augusztus 21. szerda 09:54 - Keszthely
Koncertektől és tűzijátéktól volt hangos a hosszúhétvége
Színvonalas koncertekkel, hatalmas tömeggel és persze látványos tűzijátékkal zajlottak az ünnepi programok Keszthelyen. A Balaton-parton négy napon át várták az érdeklődőket. Szokás szerint a 20-i tűzijátékot övezte a legnagyobb érdeklődés. A Balaton körül 30 településen ünnepelték fényjátékkal és hangos durrogtatással az államalapítást.

19 órától már sokszor egybefüggő tömeg és araszoló kocsisor vezetett a Balaton-part irányába. Már reggeltől kezdve egyirányúsították a Csik Ferenc sétányt a Lovassy Sándor utcai vasúti átjárótól a Madách utcai vasúti átjáróig. Az autósok minden szabad területet parkolásra használtak, a telítődést követően, körülbelül 20 órától le is zárták a bevezető utat. Rendőrök és polgárőrök felügyelték és segítették a közlekedést.

Szent István ünnepére tartalmas programot állított össze a Goldmark Károly Művelődési Központ. A hosszúhétvége zárónapján Szekeres Adrienn lépett fel a Zenepavilonnál, de a négy nap során koncertezett az Ismerős Arcok, Szabó Balázs Bandája és a Boggie Trió is.

„Még itt nem jártunk korábban, még csak Siófokon, Lellén voltunk és ki akartuk próbálni Keszthelyt főleg a Festetics kastély végett. Néztük az interneten, hogy milyen programok lesznek, főleg az Ismerős Arcokat olvastam, ami úgy megfogott engem” - mondta el Szatmári Boglárka, aki párjával a Felvidékről érkezett Keszthelyre.    

Estére már megtelt a Balaton-part. A lángosos előtt kígyózott a sor, de kürtőskalácsért, finom borokért és a kézműves sörökért is sokan vártak.

Sokan már a tűzijáték előtt egy órával elfoglalták a legjobb helyeket a keszthelyi Balaton-parton. Voltak akik a vízről kívánták megtekinteni a fényjátékot, a Balatoni Hajózási Zrt. és más társaságok is kifejezetten ebből az alkalomból indítottak sétahajókat.

Stílszerűen a piros gomb megnyomásával indították el az augusztus 20-i tűzijátékot. A körülbelül tíz perces produkcióba különleges effekteket is belecsempésztek a pirotechnikusok. Legyezők és un. brokát koronák ragyogták be az eget. Több mint ezer töltetet lőttek ki a levegőbe. Természetesen a fináléban durrantak el a legnagyobb kaliberű tűzijátékok. A végén hangos ovációval és tapssal köszönte meg a több ezres közönség a produkciót.

„Nagyon szép, tetszett. – Gyönyörű szép, tényleg nagyon tetszett, pláne itt a Balaton-parton.  Meg a környezet is, ez valami szenzációs” - vélekedett Torda Tibor és felesége. 

„Én magam is szeretem a tűzijátékot, a pirotechnikát, mindent. Én nekem tetszett, kifejezetten azt kell, hogy mondjam.Öörülök, hogy itt lehettem igazából” - mondta Kiss Kornél. 

„Szerintem kifejezetten élvezhető volt itt. Rengetegen vagyunk, ami látszik. Szerintem egy tök jó ünnepségsorozatnak a vége lesz így zárásaként. Én örülök, hogy itt lehetek” - nyilatkozta Latinyák Alex. 

A likeBalaton összesítése szerint a Balaton körül 30 helyszínen rendeztek tűzijátékot augusztus 19-én és 20-án.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó