Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Koncertektől és tűzijátéktól volt hangos a hosszúhétvége
2019. aug. 21. szerda | Keszthely
Koncertektől és tűzijátéktól volt hangos a hosszúhétvége
Színvonalas koncertekkel, hatalmas tömeggel és persze látványos tűzijátékkal zajlottak az ünnepi programok Keszthelyen. A Balaton-parton négy napon át várták az érdeklődőket. Szokás szerint a 20-i tűzijátékot övezte a legnagyobb érdeklődés. A Balaton körül 30 településen ünnepelték fényjátékkal és hangos durrogtatással az államalapítást.

19 órától már sokszor egybefüggő tömeg és araszoló kocsisor vezetett a Balaton-part irányába. Már reggeltől kezdve egyirányúsították a Csik Ferenc sétányt a Lovassy Sándor utcai vasúti átjárótól a Madách utcai vasúti átjáróig. Az autósok minden szabad területet parkolásra használtak, a telítődést követően, körülbelül 20 órától le is zárták a bevezető utat. Rendőrök és polgárőrök felügyelték és segítették a közlekedést.

Szent István ünnepére tartalmas programot állított össze a Goldmark Károly Művelődési Központ. A hosszúhétvége zárónapján Szekeres Adrienn lépett fel a Zenepavilonnál, de a négy nap során koncertezett az Ismerős Arcok, Szabó Balázs Bandája és a Boggie Trió is.

„Még itt nem jártunk korábban, még csak Siófokon, Lellén voltunk és ki akartuk próbálni Keszthelyt főleg a Festetics kastély végett. Néztük az interneten, hogy milyen programok lesznek, főleg az Ismerős Arcokat olvastam, ami úgy megfogott engem” - mondta el Szatmári Boglárka, aki párjával a Felvidékről érkezett Keszthelyre.    

Estére már megtelt a Balaton-part. A lángosos előtt kígyózott a sor, de kürtőskalácsért, finom borokért és a kézműves sörökért is sokan vártak.

Sokan már a tűzijáték előtt egy órával elfoglalták a legjobb helyeket a keszthelyi Balaton-parton. Voltak akik a vízről kívánták megtekinteni a fényjátékot, a Balatoni Hajózási Zrt. és más társaságok is kifejezetten ebből az alkalomból indítottak sétahajókat.

Stílszerűen a piros gomb megnyomásával indították el az augusztus 20-i tűzijátékot. A körülbelül tíz perces produkcióba különleges effekteket is belecsempésztek a pirotechnikusok. Legyezők és un. brokát koronák ragyogták be az eget. Több mint ezer töltetet lőttek ki a levegőbe. Természetesen a fináléban durrantak el a legnagyobb kaliberű tűzijátékok. A végén hangos ovációval és tapssal köszönte meg a több ezres közönség a produkciót.

„Nagyon szép, tetszett. – Gyönyörű szép, tényleg nagyon tetszett, pláne itt a Balaton-parton.  Meg a környezet is, ez valami szenzációs” - vélekedett Torda Tibor és felesége. 

„Én magam is szeretem a tűzijátékot, a pirotechnikát, mindent. Én nekem tetszett, kifejezetten azt kell, hogy mondjam.Öörülök, hogy itt lehettem igazából” - mondta Kiss Kornél. 

„Szerintem kifejezetten élvezhető volt itt. Rengetegen vagyunk, ami látszik. Szerintem egy tök jó ünnepségsorozatnak a vége lesz így zárásaként. Én örülök, hogy itt lehetek” - nyilatkozta Latinyák Alex. 

A likeBalaton összesítése szerint a Balaton körül 30 helyszínen rendeztek tűzijátékot augusztus 19-én és 20-án.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 21. hétfő 18:25 | Keszthely
Színes programokkal várták az érdeklődőket az augusztus 20-ai hétvégén Keszthelyen.
| 2022. aug. 22. hétfő 18:35 | Keszthely
Az államalapítás ünnepén István király munkásságát méltatták.
| 2021. aug. 20. péntek 18:31 | Keszthely
A városi ünnepségen elhangzott, a keresztény értékekre nagy hangsúlyt kell fordítani napjainkban is.
| 2021. aug. 18. szerda 17:41 | Keszthely
Jó eséllyel száraz lesz a hosszú hétvége, elvétve lehet csak csapadék.
| 2020. aug. 20. csütörtök 16:58 | Gyenesdiás
Az új kenyér ünnepéhez kapcsolódva szervezik meg az eseményt minden évben.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.