+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Biztonságosabb lesz a Rezi úti csomópont
2019. augusztus 14. szerda 17:21 - Keszthely
Biztonságosabb lesz a Rezi úti csomópont
Körforgalom épül a 71-es út Rezi úti csomópontjába. Ezt Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője jelentette be ma délelőtt. Az útkereszteződés átalakítása régi vágya volt az erre közlekedőknek. A projekt jelenleg tervezési szakaszban van, az építési munkálatok várhatóan 2020 tavaszán kezdődnek el.

A keszthelyi elkerülő átadása óta számos baleset történt a Rezi úti csomópontban. A rendőrség 2013 augusztusától 2017. március végig 26 ütközést regisztrált ezen a területen.    

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón bejelentette, várhatóan 2020-ban kezdődhetnek el a körforgalom építési munkálatai. A projekt jelenleg a tervezési szakaszban van, és a körforgalom megépítésével az eddiginél sokkal biztonságosabbá válik a kereszteződés – tette hozzá a politikus.        

„A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt., amely végzi az országban a beruházásokat, a balesetbiztonsági program keretében elsők között köteles ezt megterveztetni és megépíteni. A tervezés már folyik, és ennek függvénye az engedélyeztetés, tehát azért azt gondolom, hogy ez igazából jövő évben, az építési szezon kezdetekor kezdhető el legkorábban az építés.” - tájékoztatott a térség országgyűlési képviselője.

A rezi úti csomópontot 2013-ban adták át a közlekedőknek. Szeptemberben már 60km/h-ás sebességkorlátozást vezettek be a kereszteződés környékén a balesetek elkerülése érdekében. A körforgalom megépítése a rezi és cserszegtomaji lakosok számára is fontos.

„Cserszegtomaj település gerincforgalma ezen az úton, illetve ezen a kereszteződésen halad, hiszen a keszthelyi infrastruktúrát a cserszegtomajiak egyértelműen használják. Cserszegtomaj pedig az utolsó 5 esztendőben is nagyon intenzíven fejlődött, hála a fejlesztéseknek. 650-en vagyunk többen ez egy kis falunak a létszáma, és az ehhez tartozó gépjármű állomány is természetesen nőtt.” - emelte ki Bartha Gábor, Cserszegtomaj polgármestere.

A 6 éve átadott keszthelyi elkerülő út hatalmas forgalmat bonyolít, a szakemberek szerint a vártnál több, akár napi 7000 jármű is közlekedik a szakaszon. A sajtótájékoztatón Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere elmondta, a körforgalom a keszthelyiek és az idei érkező turisták közlekedését is segíti majd.

„Nagyon fontos az, hogy a település határain belül, illetve a település határain kívül lévő infrastruktúra és utak is megfelelőek legyenek. Egyrészt megfelelő állapotúak legyenek, másrészt pedig fontos, hogy biztonság szempontjából is jók legyenek a feltételek, az adottságok.” - mondta Keszthely alpolgármestere.

A körforgalom építési munkálatai várhatóan 2020 tavaszán kezdődnek el. A szakemberek úgy vélik, a csomópont megépítésével lényegesen biztonságosabbá válik majd ez a kereszteződés.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus