Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Hivatalosan is átadták a forgalomnak a Rezi úti körforgalmat
2021. dec. 16. csütörtök | Keszthely
Hivatalosan is átadták a forgalomnak a Rezi úti körforgalmat
A közlekedők már több hete használhatják a Rezi úti körforgalmat, ám hivatalosan ma adták át a lakosság által nagyon várt beruházást. A munkálatok idén tavasszal kezdődtek a kereszteződésben, ahol korábban számos baleset történt. A körforgalom várhatóan biztonságossá és balesetmentessé teszi az áthaladást.

Egy évvel ezelőtt itt még egy hagyományos, “stop” táblával szabályozott kereszteződés volt. A lakosság több ízben kèrte a körforgalom építését, amely néhány hete készült el. Jelenleg a forgalomba helyezési eljárás zajlik, de a körforgalom már használható.

Ma egy, a projektet záró sajtótájékoztatót rendeztek a helyszínen. Manninger Jenő országgyűlési képviselő elmondta: az elkerülő útnak a 2000-es évek tájékán történő tervezése során nem szántak ide körforgalmat, az elkerülő út egy évtizeddel későbbi építése ennek megfelelően zajlott. Így folytatta: "Akkor még nem lehetett kérni a körforgalmat ebben az uniós beruházásban. Utána folyamatosan harcoltunk érte, hogy legyen. Köszönet mindenkinek, aki ebben részt vett - a cserszegtomaji, rezi lakosoknak is, akik jelezték igényüket. Ez nagyon fontos volt. Természetesen én is jeleztem a kormányzat felé, hogy ez a környéknek az egyik legfontosabb problémája, és így bekerült ebbe a csomagba."

A mostani beruházás annak köszönhető, hogy a kormány a projektet abba a csomagba sorolta, amelyet a balesetveszélyes csomópontok felszámolására szántak. A nettó háromszáznegyvenmillió forintos projektet hazai forrásból finanszírozták. A körforgalomnál az Útügyi Műszaki Előírásoknak megfelelően modern közvilágítást építettek ki. Keszthely polgármestere, Nagy Bálint hangsúlyozta: a legfontosabb szempont, hogy biztonságosabb lett itt a közlekedés. "Végre tényleg mindannyiuknak egy régi vágya tudott teljesülni azáltal, hogy elkészült ez a körforgalom, és így sokkal biztonságosabbá vált ez a csomópont. Ez érinti a keszthelyi embereket, érinti a Cserszegtomajból, Reziből napi szinten azt a sok-sok ingázót, aki reggel, illetve délután, estefelé használja ezt a területet. És természetesen azt a sok sofőrt is, illetve közlekedőt, akik az elkerülő út tekintetében Keszthely elkerülésére használják ezt az útszakaszt. Úgyhogy nagyon örülünk annak, hogy ez elkészült" - tette hozzá a polgármester.

Természetesen a körforgalom bekötő útjai is megújultak a szükséges hosszban: közel hatszáz méter útburkolati szakaszt aszfaltoztak le. A kivitelezéssel a vállalkozó nyolc hónap alatt, határidőre végzett. Az építés a rendkívül nagy forgalmú 71. számú főutat is érintette, így jelentősebb forgalomkorlátozás mellett, több ütemre bontva épülhetett meg a körforgalom. Vizi Norbert, a NIF Zrt. projektiroda vezetője elmondta: "Ez a csomópont egy 15 méter belső, 21 méter külső sugarú körrel valósult meg. A projektmegvalósításhoz szükséges volt a 71-es számú főútnak is a felújítására, illetve a 70362-es útnak is szintén történt egy 238 méteres felújítása. A projekt keretében nem csak egy körforgalmi csomópont alakult ki, hanem 181 méter hosszban egy kerékpárutat is kialakítottunk, a kerékpárosoknak a biztonságos átvezetése érdekében."

A települések közötti jelentős kerékpáros forgalomra tekintettel egészült ki a műszaki tartalom a kerékpárúttal. Ez a későbbiekben része lehet egy Keszthely - Cserszegtomaj - Rezi irányában megvalósuló kerékpárúti fejlesztésnek is.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. dec. 4. hétfő 15:51 | Türje
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
| 2021. nov. 10. szerda 16:10 | Keszthely
Még kisebb munkálatok hátra vannak, de újabb forgalomkorlátozásra nem kell számítani.
| 2021. okt. 22. péntek 13:39 | Keszthely
A szakemberek már a kopóréteget fektetik az útszakaszon, ezt követően a jelzőtáblákat is kirakják.
| 2021. aug. 25. szerda 15:58 | Keszthely
A körforgalom építésének második üteme kezdődött meg szerda reggeltől.
| 2021. máj. 20. csütörtök 17:01 | Keszthely
A környező úthálózathoz méltó, biztonságos csomópont fog épülni - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.