Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Zavartalan a forgalom a Rezi úti csomópontnál
2021. nov. 10. szerda | Keszthely
Zavartalan a forgalom a Rezi úti csomópontnál
Egy hete vehették birtokba a közlekedők a Rezi úti körforgalmat. A csomópont átalakítási projektje hivatalosan november 25-én zárul, de október végén minden korlátozást feloldottak. A 71-es főút Rezi úti kereszteződésénél egy szakaszon megújították az útburkolatot és kerékpárutat is építettek. A körforgalom létrejöttével a térségben élők régi álma vált valóra.

Már a 71-es út Keszthelyt elkerülő szakaszának megépítésekor felmerült az igény, hogy körforgalmat kellene létesíteni a Rezi úti csomópontnál. Az építkezés évekig váratott magára, ugyanis számos engedélyt és anyagi forrást is biztosítani kellett hozzá. Sokak örömére idén májusban megkezdődött a körforgalom kialakítása, ami hónapokon keresztül teljes vagy részleges forgalomkorlátozással járt. Ennek következtében megszaporodtak a járművek a Hévízi úton és a Tomaji soron is. Október 22-én azonban minden korlátozást feloldottak, jelenleg tesztüzemben működik a csomópont.

„Mind a keszthelyi emberek, mind pedig a keszthelyi elkerülő utat használók és a Cserszegtomajra, illetve Rezibe közlekedők, napi szinten ingázóknak is nagyon fontos azt gondolom, hiszen sokkal biztonságosabbá válik ez a csomópont. Örülünk annak, hogy az idei évben, még a téli időszak beállta előtt, lényegében határidőben el tudott készülni maga a kereszteződés, illetve a körforgalom. Azért fontos tudni róla, illetve kiemelni azt, hogy ebben a hónapban, tehát múlt héten lett megnyitva és november 25-ig most a tesztidőszak vagy a próbaidőszak van, és ezt követően fognak lekerülni a különböző forgalomkorlátozó táblák is majd.” - mondta Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A csomópont nettó 340 millió forintos beruházással épült meg. A munkálatok során nem csak körforgalmat alakítottak ki, hanem új aszfaltréteget kapott a 71-es főút 348 méteren és a Rezi út 250 méteren. Emellett közvilágítást is kiépítettek, ami jelentősen szolgálja a balesetek elkerülését. Jelenleg a műszaki átadás-átvétel zajlik, ez legkésőbb november 25-én zárul. Ezt követően a forgalomba helyezési eljárás veszi kezdetét, ezek azonban a közlekedést nem befolyásolják, további forgalmi korlátozásokra nem kell számítani.

„Van azonban néhány olyan apróbb munka, ami a forgalmat, illetve magát ezeket az eljárásokat nem zavarja. A körforgalom közepében most növénytelepítési és tereprendezési munkák vannak még addig, amíg a fagy ezt engedi. A növénytelepítés során körülbelül 1200 cserjét telepítenek, illetve fenyőmulcsot telepít majd a vállalkozó. Az a cél, hogy ne csak biztonságos legyen, hanem vizuálisan is egy megfelelő, környezetbe illő körforgalmat kapjanak majd vissza tavasszal a közlekedők. Addigra várható, hogy az elültetett növényzet kivirágzik, illetve kizöldül.” - tájékoztatott Kiss Boglárka, a NIF Zrt. sajtószóvivője.

Mivel a kerékpáros forgalom is jelentős az útszakaszon, ezért a NIF Zrt. fizikailag elválasztott, 181 méter hosszú bicikliutat is épített. Ezt a Magyar Közút és Keszthely önkormányzata is kérte a vállalattól. A két keréken közlekedők áthaladását messziről is jól látható útburkolati jelek is biztosítják. A NIF Zrt. bízik benne, hogy az elkészült csomópont hozzájárul a közlekedés biztonságához.

Regman Karola - Keszthelyi TV            

| 2023. dec. 4. hétfő 15:51 | Türje
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
| 2021. dec. 16. csütörtök 16:24 | Keszthely
A közlekedők már több hete használhatják a Rezi úti körforgalmat, ám hivatalosan ma adták át.
| 2021. okt. 22. péntek 13:39 | Keszthely
A szakemberek már a kopóréteget fektetik az útszakaszon, ezt követően a jelzőtáblákat is kirakják.
| 2021. aug. 25. szerda 15:58 | Keszthely
A körforgalom építésének második üteme kezdődött meg szerda reggeltől.
| 2021. máj. 20. csütörtök 17:01 | Keszthely
A környező úthálózathoz méltó, biztonságos csomópont fog épülni - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:45
MMA film
11:37
Hargita TV
11:57
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.