Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Elkészült a szalapai körforgalom
2023. dec. 4. hétfő | Türje
Elkészült a szalapai körforgalom
Elkészült a szalapai körforgalom. A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság. Korábban még halálos baleset is történt itt. Ez indokolta, hogy mielőbb megépüljön a körforgalom. A Magyar Közút beruházása 696 millió forintból valósult meg.

Rég várt pillanat, szalagátvágás a szalapai körforgalomnál. A Sümeget Zalaegerszeggel és a Karmacsot Jánosházával összekötő út csomópontjában sok volt a baleset. A körforgalom megépítésével jelentősen nőtt a forgalombiztonság. A helyiek mellett sok ingázó közlekedik erre, mintegy négyezer jármű halad át naponta a csomóponton.

Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő: „Azt gondolom, hogy a térség egyik legjelentősebb idei közúti beruházása ez a mostani. Egyrészt azért is, mert egy 700 milliós fejlesztés tudott itt megvalósulni. De amiért a legfontosabb és talán az egyik legjelentősebb beruházás, az az, hogy egy nagyon forgalmas kereszteződést tudtunk átalakítani körforgalommá, ami korszerűbb lesz, hiszen okos eszközöket is tartalmaz ez a szakasz. A legfontosabb – azt gondolom – az az értéke, hogy körforgalomként sokkal biztonságosabb lesz.”

A körforgalom építését májusban kezdték, határidőre elkészült a kivitelező. Teljesen átépült a környezet, közvilágítást is telepítettek. A csomópont biztonságát az is fokozza, hogy a mellékirányokból megfelelő íveken vezetik rá a forgalmat. A beruházás TOP-forrásból készült el. A területfejlesztés mellett az uniós források felhasználásnak koordinálásáért a vármegyei önkormányzat felel.

Dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke: „A munkahelyteremtés, a családok mellett Zala megyében a legfontosabb az utak állapotának a javítása. Ebben a ciklusban az utak hosszához és hálózatos mértékéhez képest – körülbelül 3000 km mellékút-hálózat van és még a főutak – az ötmilliárd forint, ami rendelkezésre állt ennek a javítására, vagy a közlekedésbiztonság újabb kialakítására az kevésnek tűnik, de a sorrend az fontos volt.”

A szalapai csomópont pedig a sor elején volt a balesetveszélyessége miatt – tette hozzá Pál Attila. A most kezdődő, következő fejlesztési ciklusban már hétmilliárd forintot terveztek be közlekedésbiztonsági célokra.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. dec. 16. csütörtök 16:24 | Keszthely
A közlekedők már több hete használhatják a Rezi úti körforgalmat, ám hivatalosan ma adták át.
| 2021. nov. 10. szerda 16:10 | Keszthely
Még kisebb munkálatok hátra vannak, de újabb forgalomkorlátozásra nem kell számítani.
| 2021. okt. 22. péntek 13:39 | Keszthely
A szakemberek már a kopóréteget fektetik az útszakaszon, ezt követően a jelzőtáblákat is kirakják.
| 2021. aug. 25. szerda 15:58 | Keszthely
A körforgalom építésének második üteme kezdődött meg szerda reggeltől.
| 2021. máj. 20. csütörtök 17:01 | Keszthely
A környező úthálózathoz méltó, biztonságos csomópont fog épülni - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.