Camambert burger készült az egyik kitelepülőnél. Ez az eledel volt az egyik legnépszerűbb az idei Gasztrosokkk fesztiválon. A 10 vendéglátóhely mindegyike többféle ételt kínált a látogatóknak, az azonban közös volt, hogy a finomságok mindegyike helyi alapanyagokból készült.
„A mai napon egy chilli con carne-val készültünk, egy hátszínes paninivel és a camambert burgerünk nagyon jól bevált az elmúlt két napban úgyhogy azt folytatjuk továbbra is.” - mondta Vass Gergő, szakács.
A fesztivál szervezői és a kitelepülők egyaránt elkötelezettek az egészséges, minőségi és lehetőleg helyi alapanyagok felhasználásának népszerűsítése mellett. A klasszikus ételek és streetfood-ok, valamint a látványkonyhák is nagy népszerűségnek örvendtek nem csak a keszthelyiek, hanem az ide látogató turisták körében is. Voltak, akik többféle ételt is megkóstoltak a rendezvényen.
„Ettem egy Angus burgert, nagyon finom volt, nagyon jó volt, nagyon jó a program, jól érezzük magunkat.” - mondta az egyik résztvevő, Lukács Tamás.
“Tegnapelőtt felmértük a kínálatot, és mondtuk, hogy ezt ki kell próbálni. Új ízek, a streetfood-nak teljes átértelmezése ez az egész rendezvény. Azt hiszem, hogy a csokoládés szalvétagombóc például vagy a konfitált harcsa, az lenyűgöző. Úgyhogy muszáj volt mindent megkóstolnunk.” - tette hozzá egy másik vendég, Jámbor Katalin.
A fesztiválon a finomságok mellett érdekes gasztoprogramok is várták az érdeklődőket. Szombaton este halas ételeket főzött Bezerics Dániel és Máté Szabolcs gasztroblogger. Vasárnap a Tetovált séf szórakoztatta a közönséget, miközben ínycsiklandó fogásokat készített a színpadon. A Gasztrosokkk című rendezvényt tavaly hívta életre Keszthely város marketingreferense, Marton-Tamás Renáta és a Goldmark Károly Művelődési Központ.
"Idén már 3 napos, és idén már 10 gasztronómiai ételes kitelepülőnk van, akik mellé 6 italt kínáló, árusító vállalkozás csatlakozott. Úgyhogy lényegében a rendezvény kiszélesedett mind időben, mind térben, hiszen ennyi kitelepülőt már egy teljesen más térelrendezési koncepcióban tudtunk megoldani. Alapvetően ugyanúgy elhívtuk a környékbeli kézműveseket, illetve őstermelőket, ők is többen vannak a tavalyi kínálathoz képest. Tehát többen vannak és szélesebb kínálattal érkeztek ide hozzánk.” - tájékoztatott Osvald Bálint, a Goldmrak Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese.
Az eledelek mellett zenei csemegékkel is készültek a szervezők. Fellépett a Stereo Swing, szalonzenét játszott a Canarro együttes, a Vagabond Trió pedig sanzonokkal szórakoztatta a közönséget.
Regman Karola - Keszthelyi TV