+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Másodszor is Gasztrosokkk
2019. augusztus 12. hétfő 15:38 - Keszthely
Másodszor is Gasztrosokkk
Több mint 3000 adag étel fogyott el az idei Gasztosokkk-on. A kitelepülők ököruszályt, lazazpisztrángot és Angus marha burgert is kínáltak a keszthelyi Fő téren. A második alkalommal megtartott rendezvényen a gasztronómiai világába kalauzolták az érdeklődőket. Az ínycsiklandó ételek és finom italok mellett látványfőzés, kerekasztal beszélgetés és könnyűzenei koncertek is szórakoztatták a közönséget.

Camambert burger készült az egyik kitelepülőnél. Ez az eledel volt az egyik legnépszerűbb az idei Gasztrosokkk fesztiválon. A 10 vendéglátóhely mindegyike többféle ételt kínált a látogatóknak, az azonban közös volt, hogy a finomságok mindegyike helyi alapanyagokból készült.     

„A mai napon egy chilli con carne-val készültünk, egy hátszínes paninivel és a camambert burgerünk nagyon jól bevált az elmúlt két napban úgyhogy azt folytatjuk továbbra is.” - mondta Vass Gergő, szakács.

A fesztivál szervezői és a kitelepülők egyaránt elkötelezettek az egészséges, minőségi és lehetőleg helyi alapanyagok felhasználásának népszerűsítése mellett. A klasszikus ételek és streetfood-ok, valamint a látványkonyhák is nagy népszerűségnek örvendtek nem csak a keszthelyiek, hanem az ide látogató turisták körében is. Voltak, akik többféle ételt is megkóstoltak a rendezvényen.          

„Ettem egy Angus burgert, nagyon finom volt, nagyon jó volt, nagyon jó a program, jól érezzük magunkat.” - mondta az egyik résztvevő, Lukács Tamás.

“Tegnapelőtt felmértük a kínálatot, és mondtuk, hogy ezt ki kell próbálni. Új ízek, a streetfood-nak teljes átértelmezése ez az egész rendezvény. Azt hiszem, hogy a csokoládés szalvétagombóc például vagy a konfitált harcsa, az lenyűgöző. Úgyhogy muszáj volt mindent megkóstolnunk.” - tette hozzá egy másik vendég, Jámbor Katalin.

A fesztiválon a finomságok mellett érdekes gasztoprogramok is várták az érdeklődőket. Szombaton este halas ételeket főzött Bezerics Dániel és Máté Szabolcs gasztroblogger. Vasárnap a Tetovált séf szórakoztatta a közönséget, miközben ínycsiklandó fogásokat készített a színpadon. A Gasztrosokkk című rendezvényt tavaly hívta életre Keszthely város marketingreferense, Marton-Tamás Renáta és a Goldmark Károly Művelődési Központ.

"Idén már 3 napos, és idén már 10 gasztronómiai ételes kitelepülőnk van, akik mellé 6 italt kínáló, árusító vállalkozás csatlakozott. Úgyhogy lényegében a rendezvény kiszélesedett mind időben, mind térben, hiszen ennyi kitelepülőt már egy teljesen más térelrendezési koncepcióban tudtunk megoldani. Alapvetően ugyanúgy elhívtuk a környékbeli kézműveseket, illetve őstermelőket, ők is többen vannak a tavalyi kínálathoz képest. Tehát többen vannak és szélesebb kínálattal érkeztek ide hozzánk.” - tájékoztatott Osvald Bálint, a Goldmrak Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

Az eledelek mellett zenei csemegékkel is készültek a szervezők. Fellépett a Stereo Swing, szalonzenét játszott a Canarro együttes, a Vagabond Trió pedig sanzonokkal szórakoztatta a közönséget.

Regman Karola - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus