Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / Másodszor is Gasztrosokkk
2019. aug. 12. hétfő | Keszthely
Másodszor is Gasztrosokkk
Több mint 3000 adag étel fogyott el az idei Gasztosokkk-on. A kitelepülők ököruszályt, lazazpisztrángot és Angus marha burgert is kínáltak a keszthelyi Fő téren. A második alkalommal megtartott rendezvényen a gasztronómiai világába kalauzolták az érdeklődőket. Az ínycsiklandó ételek és finom italok mellett látványfőzés, kerekasztal beszélgetés és könnyűzenei koncertek is szórakoztatták a közönséget.

Camambert burger készült az egyik kitelepülőnél. Ez az eledel volt az egyik legnépszerűbb az idei Gasztrosokkk fesztiválon. A 10 vendéglátóhely mindegyike többféle ételt kínált a látogatóknak, az azonban közös volt, hogy a finomságok mindegyike helyi alapanyagokból készült.     

„A mai napon egy chilli con carne-val készültünk, egy hátszínes paninivel és a camambert burgerünk nagyon jól bevált az elmúlt két napban úgyhogy azt folytatjuk továbbra is.” - mondta Vass Gergő, szakács.

A fesztivál szervezői és a kitelepülők egyaránt elkötelezettek az egészséges, minőségi és lehetőleg helyi alapanyagok felhasználásának népszerűsítése mellett. A klasszikus ételek és streetfood-ok, valamint a látványkonyhák is nagy népszerűségnek örvendtek nem csak a keszthelyiek, hanem az ide látogató turisták körében is. Voltak, akik többféle ételt is megkóstoltak a rendezvényen.          

„Ettem egy Angus burgert, nagyon finom volt, nagyon jó volt, nagyon jó a program, jól érezzük magunkat.” - mondta az egyik résztvevő, Lukács Tamás.

“Tegnapelőtt felmértük a kínálatot, és mondtuk, hogy ezt ki kell próbálni. Új ízek, a streetfood-nak teljes átértelmezése ez az egész rendezvény. Azt hiszem, hogy a csokoládés szalvétagombóc például vagy a konfitált harcsa, az lenyűgöző. Úgyhogy muszáj volt mindent megkóstolnunk.” - tette hozzá egy másik vendég, Jámbor Katalin.

A fesztiválon a finomságok mellett érdekes gasztoprogramok is várták az érdeklődőket. Szombaton este halas ételeket főzött Bezerics Dániel és Máté Szabolcs gasztroblogger. Vasárnap a Tetovált séf szórakoztatta a közönséget, miközben ínycsiklandó fogásokat készített a színpadon. A Gasztrosokkk című rendezvényt tavaly hívta életre Keszthely város marketingreferense, Marton-Tamás Renáta és a Goldmark Károly Művelődési Központ.

"Idén már 3 napos, és idén már 10 gasztronómiai ételes kitelepülőnk van, akik mellé 6 italt kínáló, árusító vállalkozás csatlakozott. Úgyhogy lényegében a rendezvény kiszélesedett mind időben, mind térben, hiszen ennyi kitelepülőt már egy teljesen más térelrendezési koncepcióban tudtunk megoldani. Alapvetően ugyanúgy elhívtuk a környékbeli kézműveseket, illetve őstermelőket, ők is többen vannak a tavalyi kínálathoz képest. Tehát többen vannak és szélesebb kínálattal érkeztek ide hozzánk.” - tájékoztatott Osvald Bálint, a Goldmrak Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

Az eledelek mellett zenei csemegékkel is készültek a szervezők. Fellépett a Stereo Swing, szalonzenét játszott a Canarro együttes, a Vagabond Trió pedig sanzonokkal szórakoztatta a közönséget.

Regman Karola - Keszthelyi TV 

| 2018. aug. 7. kedd 16:06 | Keszthely
Hétvégén a helyi termelők veszik birtokba a keszthelyi Fő teret az első Gasztro Sokkk fesztiválon.
| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Idén sem marad el a gyenesdiási borfesztivál, amely a helyi borkultúra és hagyományok ápolásának egyik legfontosabb eseménye.
| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthelly
Három napon át vonzott tömegeket a Nyugat-Balaton legnagyobb fesztiválja.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
A város és egyben a térség legnagyobb szabású fesztiváljára több ezer vendéget várnak.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
Zenei aláfestéssel bővül a nyár végéig a Keszthely történelmi belvárosa
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.