Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gasztro Sokkk: ételkülönlegeségekkel várják a vendégeket
2018. aug. 7. kedd | Keszthely
Gasztro Sokkk: ételkülönlegeségekkel várják a vendégeket
A gasztronómiáé lesz a főszerep augusztus 11-én és 12-én Keszthelyen. A Fő téren első ízben szervezik meg a Gasztro Sokkk fesztivált, amelynek célja a helyi termelők és alapanyagok népszerűsítése. A finom étkek és italok mellett koncertek és gyermekprogramok is várják az érdeklődőket.

Ilyen hamburgert is kóstolhatnak mindazok, akik hétvégén ellátogatnak a keszthelyi Fő térre. A Gasztro Sokkk című rendezvényen számos helyi és környékbeli kiállító kínálja portékáját a vendégeknek. A hamburgerek mellett nápolyi recept szerint készült pizzával és más, helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel is lehet találkozni.

A programról egy sajtótájékoztató keretein belül számolt be Keszthely polgármestere hétfőn, amelyen az egyik helyi étterem üzletvezetője is részt vett. Árkosi Attila szerint ez a rendezvény alkalmas arra is, hogy a néhány éve elindult gasztroforradalmat tovább erősítse.

„Én is látom ezt az úgynevezett gasztroforradalmat, amit én csak üdvözölni tudok, mert az idő nem áll meg, és mindenképpen az új technológiákat, a modernebb konyhaművészetet, a minőségibb alapanyagokat, én azt gondolom, hogy ezt mind-mind érdemes használni, és haladni a korral, hiszen egyre jobbat tudunk nyújtani a vendégeinknek.” - mondta a Pura Vida Port üzletvezetője.

A rendezvény egyik célja a helyi termelők és alapanyagok népszerűsítése. Első alkalommal hat kitelepülővel találkozhatnak a vendégek, ők kétféle ételt kínálnak. Többek között báránykolbász, keszeg, kecskesajtos burger és BBQ tál is szerepel a repertoárban. Keszthely polgármestere kiemelte, a szakemberek üdvözölték a programot, és reméli, hogy sikert arat a közönség köreiben is.

„Azt szeretnénk vele elérni, hogy a helyi termelők és a helyi éttermek bemutatkozhassanak a nagyközönségnek, mind az itt lakóknak, mind az ide látogató turistáknak. Egy nagyszerű felhozatallal készülnek ezek a szakemberek, hogy mindenkinek a meglepetés után egy jó ízvilágot tudjanak adni, és örömmel térjenek haza és vágyjanak is vissza. Ezt egy hagyományteremtő céllal indítjuk útjára ezt a rendezvényt, ugyanúgy, ahogy öt évvel ezelőtt a KeszthelyFest-et, ami mára már igazán nagy sikernek örvendhet.” - tájékoztatott Ruzsics Ferenc.

A kézműves ételek és italok mellett zene is várja a vendégeket. Szombaton A Happy Dixieland Band, vasárnap pedig Gájer Bálint gondoskodik a jó hangulatról. A gyerekek sem maradnak program nélkül, játszóház és koncert is várja őket.

Regman Karola - Keszthelyi TV            

| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Idén sem marad el a gyenesdiási borfesztivál, amely a helyi borkultúra és hagyományok ápolásának egyik legfontosabb eseménye.
| 2024. jún. 18. kedd 19:15 | Keszthely
A “Nemzeti összetartozás napja” alkalmából, de annak utóünnepléseként szerveztek a hétvégén egy családi napot egy keszthelyi étteremben.
| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újdonság, hogy idén már stranddesszert kategória is lesz.
| 2024. máj. 9. csütörtök 19:15 | Alsópáhok
Ízek találkozása címmel szervez gasztronómiai programot a 13 séf Egyesület Alsópáhokon.
| 2024. jan. 23. kedd 17:04 | Zalaszántó
Több mint 20 csapat részvételével szervezték meg az egyre népszerűbb programot.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.