+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Étel, ital, szórakozás
2019. július 19. péntek 19:10 - Balatongyörök
Étel, ital, szórakozás
Remek zalai borok, ízletes ételek, barátok, jó programok. Ez várja négy napon át Balatongyörökön a vendégeket. Tegnap este 24. alkalommal nyitotta meg kapuit a Balatongyöröki Borfesztivál a Balaton-parton. A jó hangulatú rendezvényen már a nyitónapon nagyon sokan voltak.

A Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar játéka már kora este jelezte a Balatongyöröki platánsoron,hogy nagyszabású rendezvény veszi kezdetét. Gyorsan megtelt borutca. A több évtizedes múltra visszatekintő Balatongyöröki Borfesztivál ünnepélyes megnyitójára 24.alkalommal került sor. A település polgármestere Bíró Róbert beszélt a vendégeknek a szőlő,a bor és Balatongyörök kapcsolatáról.

"Több száz év ami van Balatongyörök életében a borászattal,szőlővel kapcsolatos. Ezért is tisztelgünk ezzel a rendezvénnyel itt az egész nyugati Balaton-parton,hisz Balaton felvidéknek a bor az meghatározó velejárója volt az elmúlt évszázadokban. Az utóbbi időkben inkább a turizmus ami dominál. Én azt gondolom,hogy a turisták is szívesen jönnek és szívesen kóstolnak olyan helyi érdekességet,különlegességet amik a tájra jellemzőek."-mondta Biró Róbert polgármester.

Dr.Brazsil József,a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere a fesztivál megnyitóján emelte ki a zalai a szőlős gazdák odafigyelésé,gondos munkáját aminek eredményeképpen a borkedvelők asztalára kiváló minőségű borok kerülhetnek. Zolcsák Miklós atya áldotta meg a borfesztivál résztvevőit, a jó borokat és a hagyományos rendezvényt. A borhölgyek, borlovagok egy pohár jó borral üdvözölték a rendezvényt. A borházakban is rendkívül nagy választék várta a borkedvelőket. 

"Most vagyunk itt először,nagyon meg vagyunk elégedve,nagyon szeretjük ezt a levegőt,jókat alszunk,jókat eszünk,jókat iszunk. Nyilván azért jöttünk ki a fesztiválra, nagyon jó borokat kóstolhattunk már a héten is jó borokat kóstolhattunk a házi termelőknél. Szeretjük a boraikat. Az Alföldről jöttünk és ezek testesebbek. Nyilván markánsabbak,karakteresebbek és jó és ihatóbb. Ilyen nyáresti beszélgetéshez a legjobb. Nagyon jó bor,olyan mint a szép nő. El lehet vele beszélgetni."-mondta a nagykőrösi Nantó Gábor.

Csütörtökön már a koncertek is elkezdődtek amikből a négy nap alatt nem lesz hiány. Az ízletes ételek, jó borok mellett gyermekprogramok, zenei élmények és hajnalig tartó bál várja Balatongyörökön a fesztiválozókat.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Elkezdődött a lépcső felújítása a Keszthelyi Kórház bejáratánál.
 
A belváros ikonikussá vált kávézója és pubja a régi stílust és irányt követi.
 
1,7 millió kockából állították össze az idei LEGO kiállítást a Sopron utcai bevásárlóközpont emeletén.
 
Hazánk déli, keleti és észak-keleti megyében szórják ki repülőgépről a veszettség elleni készítményeket.
 
Megkezdődtek az őszi betegségek, sok a felsőlégúti megbetegedés.
 
A Fidesz-KDNP jelöltje 3 676 voksot kapott, míg a KÉVE indulója, Czuth Zoltán László 3 021-et.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó