+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Gyűjtést szerveztek a vízimentők
2019. július 17. szerda 16:46 - Keszthely
Gyűjtést szerveztek a vízimentők
16 millió forintért vásárolna két új hajót a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. Ennek érdekében gyűjtést is szerveztek, amelyre ma délutánig több mint 2 millió forintnyi felajánlás érkezett. Az új járművek a már meglévő mentőhajók egy részét váltanák ki.

Jelenleg a keszthelyi yacht kikötőben horgonyoz az a két hajó, amely hamarosan a vízimentők tulajdonába kerülhet. A járművek a zamárdi Red Bull Air Race-en teljesítettek szolgálatot, így kerültek Magyarországra. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivőjétől megtudtuk, nagyon nagy lehetőség ez számukra, hiszen ezekkel a hajókkal megújíthatják a járműparkjukat, ráadásul nem kell azokat ide szállítani.

„Bárhol keresnénk az Európában vagy a világban hasonló képességű hajókat, azért mégis megkívánná azt, hogy az ember odautazzon, ha meg meg is tetszik, akkor még ide is kéne hozni. Na most ezek már eleve itt vannak. A másik, amit nagyon jól tudnak, hogy viszonylag könnyű a súlyuk, nagy teljesítményű motor van a fenekükre szerelve és így nagy sebességre is képesek. Az orrkiképzésük pedig olyan, ami kimondottan még nagy hullámokban is nagyon jól használhatóvá teszi ezeket a hajókat. Tehát mindenképpen egy jó vétel, hogyha még azt is hozzátesszük, hogy féláron lehet most megvásárolni.” - tájékoztatott Tar Mihály, a Vízimentők MKagyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

A – jelenleg egy norvég cég tulajdonában lévő – hajók összesen 16 millió forintba kerülnek. A járművek árának összegyűjtése érdekében a vízimentők gyűjtést szerveztek a legnagyobb közösségi oldalon. Szerdán délután 3 óráig már több mint 2 millió forintnyi felajánlás érkezett.

,A nyári szezonban a vízimentők minden balatoni strandon teljesítenek szolgálatot. Munkájuk nem csak a vízben bajba jutottak mentéséről szól, vigyáznak a parton pihenők biztonságára is. Elsősegélyt nyújtanak és a felmerülő kérdésekre is készséggel válaszolnak. A strandolók is fontosnak tartják a jelenlétüket, hiszen így biztonságban lehetnek a nyaralás ideje alatt is.       

„Szerintem azért jó, hogyha itt vannak a vízimentők, mert hogyha például bármi baj történne a Balatonban vagy egyéb vizekben, akkor így rögtön például ki tudnak téged menteni és nem fogod az életedet elveszteni, meg máskülönben azért is, hogy így tudsz tőlük kérdezni.” - mondta egy strandoló, Szántó Áron.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának közlése szerint jelenleg isrendelkezésre áll minden személyi és tárgyi feltétel ahhoz, hogy ellássák a munkájukat. A kétúj hajó a jelenleg szolgálatot teljesítő mentőhajók egy részét váltanák ki. A vízimentők továbbra is várják a felajánlásokat, a számlaszám a vizimentok.hu weboldalon érhető el.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
 
A hétvégén hidat és buszmegállókat avatták, valamint átadták a felújított óvoda udvart is.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó