Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Biztonságban a Balatonon - roadshow a tó strandjain
2021. aug. 20. péntek | Gyenesdiás
Biztonságban a Balatonon - roadshow a tó strandjain
Prevenciós roadshow zajlik a Balaton három strandján augusztus eleje óta. A rendezvénysorozattal a vízi baleseteket szeretné megelőzni a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. Az alkalmanként három órás roadshow során játékos formában igyekeznek népszerűsíteni a hasznos tudnivalókat.

Az újraélesztés technikájával ismerkednek a gyerekek a gyenesdiási strandon. Nyilván rajtuk keresztül sok felnőtthöz is eljut a hasznos tudnivaló. Bognár Márk is nagyon aktív volt a bemutató során: ő nem csak kipróbálta, hogyan kell ezt a feladatot megoldani, hanem az elhangzó tanácsokra is figyelt: "Hát amit láttam, az ugye az újraélesztés, és hogy mennyire kell a mentőmellény a víznél" - idézte fel az élményeit.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának tagjai nem csak ennek a hasznos tudásnak az átadását tartják fontosnak, hanem játékos vetélkedőket is szerveznek a prevenciós roadshow alkalmával.

A vetélkedő nagyon népszerű a gyerekek körében, mivel a program szponzora rengeteg értékes ajándékot ad a jutalmazásra. Hátizsákot, labdát, tollat, mini elsősegélycsomagot kaphatnak a résztvevők. A vízimentők egyben tagokat is toboroznak: már egészen fiatal kortól lehet jelentkezni. Virág Vivien tizenhat évesen dolgozik vízimentőként: "Ezt bárki megcsinálhatja 16 év felett. Kitaláltam, hogy én a nyáron szeretnék valamit dolgozni a Balatonnál, és nagyon megtetszett ez a vizimentősködés. Már kiskorom óta tudok úszni, és sokat készültem rá, hogy bekerüljek ide" - mondta.

Gyenesdiáson, Balatonakaliban és Alsóörsön zajlanak az augusztus elejétől megrendezett strandi roadshow-k. Az egyébként több, mint ezernégyszáz aktív taggal rendelkező vízimentők összesen tizenkét alkalommal települnek ki a strandokra. A Balaton körül majdnem mindenhol ők látják el a kötelező szolgálatot, és naponta százhúsz-százötven tag dolgozik. Úgy érzik, hogy a vízibalesetek jelentős részben elkerülhetők.

"Az elmúlt években azt tapasztalom, hogy már nem csak azt akarják tudni az emberek, hogyan vigyázzanak saját magukra, hanem egyre többen és egyre mélyebben szeretnék tudni azt, hogy ha baj van, akkor hogyan tudnak segíteni. Remek alkalom egy ilyen programon való részvétel erre is, hiszen itt az újraélesztés mellett szót ejtünk arról is, hogy ha valakit a vízben úgy ítélnek meg, hogy bajban van, akkor neki hogy tudnak segíteni. Mi az, amit szabad - mi az, amit nem szabad" - mondta el Illés Zoltán vízimentő.

A “Biztonságban a Balatonon” cím alatt futó roadshow alkalmával a játékok és az újraélesztési bemutató mellett hasznos információk hangzanak el a biztonságos fürdőzésről, a mentőmellény fontosságáról, a viharjelzés szabályairól is.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. okt. 11. szerda 17:20 | Keszthely
A Magyar Vívó Szövetség toadshowjának a Balaton-parti város volt az utolsó állomása.
| 2019. nov. 7. csütörtök 16:15 | Keszthely
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség roadshowjának adott otthont a VSZK.
| 2019. máj. 16. csütörtök 16:56 | Keszthely
Az autószerelő, a szakács, vagy a kőműves mesterséget próbálhatták ki a diákok a Szakmavilág roadshow-n.
| 2013. júl. 9. kedd 13:18 | Keszthely
Az Antenna Hungária 20 állomásos tájékoztatójának egyik helyszíne Keszthely volt.
| 2023. aug. 15. kedd 14:21 | Keszthely
Vízimentők indítottak balesetmegelőzési eseménysorozatot
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.