Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / BalatonHelp: megújult a weboldal, gyorsabb az app
2020. jún. 5. péntek | Keszthely
BalatonHelp: megújult a weboldal, gyorsabb az app
A BalatonHelp egy egyedülálló, professzionális szolgáltatás, a melyet a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata azért hozott létre, hogy a Balatonon vízi járművel közlekedők számára nyújtsanak segítséget. Gyors, kiszámítható és megbízható segítségnyújtási rendszert takar a BalatonHelp név, amelyhez egy, a közelmúltban megújult weboldal és mobiltelefonos applikáció tartozik.

Egy oldalára borult vitorlás a vízben - ilyen és ehhez hasonló helyzetekben segíthet a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. Bár a vízimentők hagyományos módon, hanghívással is elérhetőek, egy telefonos applikáció jelentős segítséget nyújthat. Az Android és iOS rendszerre letölthető kis méretű app gyorsan megtalálható és telepíthető. Az adatkezelési szolgáltatás és egyéb engedélyek megadása is szükséges a működéshez. Baj esetén a “Segélyhívás” gombra kell kattintani, majd az “SOS” gombot kell legalább három másodpercig nyomni.

Bár az erős napsütésben kevésbé látszik, de az applikációt Buzás Attila, az Optisul Vitorlásiskola edzője már korábban letöltötte. Bár még nem volt rá szüksége, de biztonságérzetét növeli a kis program. Ezt mondja: "Ez az applikáció, ez pedig tényleg az azonnali, gyors jelentkezést, az azonnali gyorssegély hívásnak a lehetőségét biztosítja számunkra, szakemberekként is. De ezzel együtt mint egyszerű, vízen járó balatoni ember is, örülök ennek az applikációnak. Most már ugyan kevesebbet, így a munkám révén, elfoglaltabb vagyok, úgyhogy máshol kapcsolódok ki, de a lényeg az, hogy amikor egy túrahajóban magányos túrázóként vitorlázom, akkor már már volt alkalom, hogy rászorultam a vízimentők segítségére."

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai folyamatosan jelen vannak a vízen. Az applikáció mögötti mentési szolgáltatás egész évben, napi 24 órában elérhető. A hajós szolgálat kilenc járművel és magasan képzett szakszemélyzettel áll rendelkezésre. A parton több, mint nyolcvan helyszínen, több száz szakképzett fiatal áll szolgálatban a nyári időszakban. A rendszer a pontos pozíciót küldi el a Mentésirányítási Központba, így gyorsan a helyszínre érhet a segítség.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának médiacsoport vezetője, Szabolcs Tímea az applikációról elmondta: "2012-ben készült el az első. Most megújítottuk design-jában is és egy kicsit gyorsabbá is tettük, illetve felhasználóbaráttá, hogy a jelenleg fejlesztett modern telefonokon is gyorsan és hatékonyan tudjon működni. Ez egy segélykérő applikáció, bárki letöltheti, nem kell hozzá vitorlázónak vagy bármilyen fajta vízijármű tulajdonosnak lenni. Egy balatoni nyaraló is letöltheti."

Segítséget másnak is lehet kérni az alkalmazással, a bajba jutott ugyanis kevésbé, vagy késve tud jelezni, esetleg a készüléke is elázik vagy elveszik a vízben. Az applikáció megújítása mellett a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata weboldala is megújult. Itt további csomagkínálat található azok számára, akik bővebb szolgáltatásokat szeretnének vásárolni. Fontos hangsúlyozni, hogy a vízimentők az életmentést és az elsősegélynyújtási feladatokat térítésmentesen végzik.

Az applikáció Android rendszerre innen, iOS rendszerre pedig innen tölthető le.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2021. aug. 20. péntek 19:39 | Gyenesdiás
Prevenciós roadshow zajlik a Balaton három strandján, többek között Gyenesdiáson is, augusztus eleje óta.
| 2020. jún. 26. péntek 14:24 | Balatonfüred
A legkorszerűbb eszközökkel felszerelt jármű már szombattól szolgálatba áll a Balatonnál.
| 2020. ápr. 3. péntek 16:25 | Keszthely
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
| 2019. aug. 13. kedd 16:01 | Keszthely
A tanfolyamon elméleti és gyakolrati oktatásban is részesülnek a résztvevők.
| 2019. júl. 19. péntek 15:57 | Keszthely
Meg tudják vásárolni a két mentőhajót a vízimentők.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
Göcsej Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.