+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!
2018. április 12. csütörtök 15:54 - Keszthely
Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!
2016-ben indult útjára a program, amely akkor a legnagyobb méretű és látogatottságú pályaorientációs rendezvény volt. Keszthelyen három iskola várja péntek este a látogatóit; lesznek villanyos bohócságok, kerékpárgyógyítás, tanulópénz – tanösvény, illetve józan buli és privát hambi készítés is.

Vésés, fúrás, faragás és sok más érdekes szakmai fogással várja látogatót pénteken az Asbóth iskola. Az elektrotechnikától kezdve a szépészetig bezárólag nyújtanak betekintést az iskola képzési palettájába a Szakmák éjszakáján.

„Az első évben 50-70 körüli létszámmal voltak a gyerekek, tavaly már 200-nál több, úgyhogy én abban bízom, hogy még talán ezt is tudjuk kicsit növelni" - Csótár András, az iskola igazgatója azt mondja, hogy nagy érdeklődésre számítanak. Az intézményben kiemelt figyelmet fordítanak a programra. Cél, hogy az általános iskolások testközelből megismerjék, illetve kipróbálják azokat a szakmákat, melyeket az intézmény kínál. 

„Akár a saját kezükkel meg is érinthetik azokat a szakmákat, eszközöket, amiket mi szeretnénk aztán majd a jövő évben számukra kínálni. Ha valaki behozza a kerékpárját, mert az egy kicsit betegeskedik, akkor azt is közösen meg fogják tudni javítani. Fúrni, faragni, építeni is fognak tudni a különböző szakmákban. Olyan programokat állítunk össze, amiben a gyerekek saját magukat kipróbálhatják a szellemi és ügyességi oldalról egyaránt” - nyilatkozta televíziónknak Csótár András.   

A tízujjas vakírás alapjait is bemutatják a középiskolások és tanáraik. Keszthelyen az Asbóth mellett a VSZK és a Közgazdasági Szakgimnázium is várja a pályaválasztás előtt állókat. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum három keszthelyi intézménye 18 órától várja az érdeklődőket. A Szakmák éjszakáját 166 településen több mint 4500 programmal rendezik meg. A Szakmák éjszakáját harmadik alkalommal rendezik meg, a programokon tavaly mintegy 46 ezren vettek részt. A rendezvények regisztráció nélkül is látogathatók.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az influenzaszerű megbetegedések miatt több osztályon is látogatási tilalom lépett életbe.
 
Egy keszthelyi diáklány, Kéri Anna Katica nyerte meg a Nagy Magyar Filmteszt országos versenyét.
 
Sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy Bálint bővebben a képviselő-testületi ülés döntéseiről.
 
Nyolc keszthelyi sportoló is továbbjutott az országos tollaslabda diákolimpia döntőjére!.
 
A jó idő miatt zavartalanul zajlanak a szőlőmetszések.
 
Február 26-án volt hamvazószerda, amely a böjtölés, a megtartóztatás kezdő napja a hívők számára.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó