Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A 21. század szakmáit mutatták be a Szakmák éjszakáján
2018. ápr. 16. hétfő | Keszthely
A 21. század szakmáit mutatták be a Szakmák éjszakáján
Interaktív és játékos elemekkel készültek a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum keszthelyi tagintézményei a Szakmák éjszakájára. Összesen 30 féle programot kínáltak melyekkel a szakácstól kezdve a női szabón át a logisztikai ügyintéző szakmáig nyújtottak betekintést a látogatóknak. A pályaorientációs esten kiderült, hogy ma a motivált, informatikai- és nyelvtudással rendelkező munkavállalók iránt van kereslet.

Egy rakománnyal megpakolt teherautó és pótkocsija parkolt be a Közgazdasági Szakgimnázium elé. Az iskola egyik képzése a logisztikai ügyintéző; ennek fontos ismeretanyaga az áruszállítás gyakorlatra. A két éves képzés nagyon népszerű az iskolában.

„Októberben én ide beiratkoztam, tavaly érettségiztem. Ez igazából egy hiányszakma és nagyon sok helyen keresik a környéken és igazából a logisztika az egy megfoghatatlan,d e mégis mindent átölelő dolog” - mondja Szántó Dénes, az iskola tanulója. 

A Közgazdasági Szakgimnázium az ügyviteli titkár és a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzéseket is megismertette az érdeklődőkkel különféle játékos és érdekes foglalkozások keretében.

Az elektrotechnika és elektronikai képzés nagyon népszerű az Asbóth iskolában. A szakgimnáziumban hat szakmacsoportban, míg a szakközépiskolai részlegen kilenc szakmában képzik a tanulókat.

„Még csak hetedikes vagyok és érdekel nagyon az informatika szak, de a többi dolgot is szeretném kipróbálni, hátha valami máshoz is megjön a kedvem. Sok dolgot kipróbáltam, főleg a programozás, ami nagyon érdekel, itt pedig rengeteg érdekes dolog van és nagyon királyak ezek is” - nyilatkozta a cserszegtomaji Reinprecht Zsolt.

A Szakmák éjszakáján az iskola nagy hangsúlyt fektetett a nemrégiben átadott, világszínvonalú villamosipari tantermeire. A szépészeti részlegen pedig az EuroSkills és WorldSkills versenyeken elért kimagasló eredményekkel is csábították a látogató fiatalokat. 

Palacsintát, hamburgert és étvágyfalatkákat is készíthettek a szakácstanulók segítségével az érdeklődők a VSZK-ban. Az intézmény célja, hogy versenyképes, a munkaerőpiacon elismert szakmát nyújtson tanulóinak.

„Mi úgy gondoljuk, hogy olyan a képzési palettánk, melyekre elsősorban itt a régióban szükség van – kiemelt vendéglátó, turisztikai régióról beszélünk. Óriási igény van ezekre a szakemberekre és a mai estét is szeretnénk kihasználni ebből a szempontból, hogy a teljes képzési palettát bemutassuk az érdeklődőket” - tudtuk meg a VSZK igazgatójától, Fisli Isvtántól.   

A szakképző iskolák fontos célja, hogy az általános iskolások közül nem csak azok üljenek padsoraikba, akik nem jutottak be a gimnáziumba. A szakgimnáziumok a 21. század szakmáit kínálják, vélekedik a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója. Szabó Károly kiemelte, hogy óriási az igény a szakmunkások iránt, erre nyújtanak iskoláik megoldást; szakképzett munkaerőt kínálnak a piacnak.

Szabó Károly: „Minden munkáltató, akivel találkozok, az motivált, informatikai tudással rendelkező, megfelelő munkakultúrával rendelkező és továbbképzésre hajlamos fiatalokra és idősekre vágyik.”

A Szakmák éjszakáját 166 településen több mint 4500 programmal  rendezték meg, immár harmadik alkalommal.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2019. ápr. 12. péntek 09:26 | Keszthely
Keszthelyen is színes programokkal várják a pályaválasztás előtt álló diákokat.
| 2018. ápr. 12. csütörtök 15:54 | Keszthely
166 településen több mint 4500 programmal várják az érdeklődőket a Szakmák éjszakájára.
| 2017. ápr. 24. hétfő 13:57 | Keszthely
3 keszthelyi intézmény 27 képzésével ismerkedhettek a pályaválasztás előtt állók a Szakmák éjszakáján.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Diáknap volt a VSZK-ban. Főzőverseny, osztályok közti vetélkedők és szakmai előadások tarkították a szerdai programot.
| 2023. dec. 7. csütörtök 17:34 | Zalaegerszeg
Aranykoszorús kozmetikus mester lett Linhart Rita, az Asbóth iskola igazgatóhelyettese.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.