+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Irány a fedélzet!
2019. június 7. péntek 17:08 - Keszthely
Irány a fedélzet!
A vitorlázás nem egyszerű sport, hanem életérzés – vallják a Keszthelyi Yacht Club tagjai. Az egyesület ezért idén is csatlakozott a Magyar Vitorlás Szövetség Go Boating elnevezésű programjához. A csütörtöki esemény keretében iskolásokkal ismertették meg a sportág alapjait. Az idén 140 éves fennállását ünneplő Keszthelyi Yacht Club nyílt napján három intézmény mintegy 50 tanulója vett részt.

A Magyar Vitorlás Szövetség Go Boating elnevezésű rendezvénye öt éve indult el. Országszerte nyílt napok keretében ismertetik meg a hajózható, vitorlázható vizeinkkel az iskolásokat.

Vitorla nélkül, evezővel szállhattak az un. optimist hajókra a gyerekek, de nagyobb méretű vitorlások fedélzetén is élvezhették a Balatont a résztvevők. A KYC kezdeményezője és kezdetek óta résztvevője is az országos programnak. Céljuk, hogy élményekkel ajándékozzák meg a fiatalokat, amiktől, ha nem is vitorlázó, de vizet szerető emberek lehetnek.

„Nem egy egyszerű sporttevékenységnek érezzük és gondoljuk ezt, hanem sokkal inkább egy életformának, ami nagyon fontos, hogy a gyerekek közelébe is kerüljön, ha már csak arra gondolunk, hogy szeretnénk, hogy ezek a gyerekek itt maradjanak a térségben, itt legyenek vállalkozók, itt járuljanak hozzá a térség szellemi és gazdasági gyarapodáshoz, akkor a legfontosabb, hogy megismertessük ezt a nagyszerű lehetőséget” - nyilatkozta Buzás Attila, a keszthelyi program szervezője. 

Az idei éve különleges a KYC-nek. 140 évvel ezelőtt alakult meg jogelődjük, a Keszthelyi Korcsolyázó és Csónakázó Egylet. Az évforduló alkalmából a Balaton második legidősebb sportegyesülete június 29-én kis- és nagyhajós vitorlásversenyt rendez a Keszthelyi-öbölben.

Tompos Kálmán elnök: „Minden egyes Keszthelyi-öbölben levő kikötő elé kiteszünk egy bóját, Gyenesbe Vonyarcon, Györökön. Végigjárjuk az összes kikötőt és visszafordulva a meteorológiai oszlopot, ami kinn van az öböl közepén, azt megkerülve lesz a befutó. Gyakorlatilag teszünk egy tiszteletkört itt a Keszthelyi-öbölben és bízunk benne, hogy a Keszthelyi-öböl egyesületeiből, illetve kikötőiből szép számmal fognak jelentkezni erre a versenyre.” 

Az alapítás napján a verseny mellett, a két világháború közötti időszak vitorlázását bemutató fotókiállítást nyitnak meg és emléktáblát is avatnak. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó