+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zöld Zala vetélkedő Keszthelyen
2019. május 7. kedd 12:27 - Keszthely
Zöld Zala vetélkedő Keszthelyen
Két év kihagyással 2009-től éves rendszerességgel rendezik meg a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtárban a Zöld Zala elnevezésű környezetvédelmi, természetismereti verseny döntőjét. Ebben az évben a Balaton védelme mellett a Keszthelyi-hegység, annak értékei állt a fókuszban. A város általános iskoláinak négy fős csapatai versenyeztek.

Vidám hangulatban, humorosan kezdődött a Fejér György Városi Könyvtár tudást mérő programja. A  Zöld Zala elnevezésű környezetvédelmi vetélkedő döntőjén nem csak a játékosok, hanem a zsűri is kapott zöld zacskóban, zöld erdőből hozott útravalót. Merthogy a hegyek-völgyek  túrái, az ott látottak adták a versenyfeladatok témáit is. A Balaton-felvidék és a Keszthelyi-hegység természet adta kincseiből, rejtelmeiből készültek a tanulók. Élményeiket is megosztották papírra vetett munkáikban.

"A rajzpályázatban az volt a feladat, hogy a legszebb, kedvenc helyedet amit a Keszthelyi-hegységben ismersz vagy szeretsz kell lerajzolni vagy megfesteni."- adott tájékoztatást Verebélyi Judit könyvtáros.

Az elődöntő után minden iskolában a legjobb eredményt elért négy tanuló jutott tovább, s egy csapatot alkotva képviselték iskolájukat. A feladatok megoldásai is azt igazolták, hogy lelkesen készültek a versenyzők.

"Délutánonként összegyűltünk az iskolában mind a négyen. Volt amikor átjöttünk a könyvtárba elolvastuk a cikkeket amiket megadtak nekünk előzetesen és felosztottuk az internetes oldalakat emberekre, hogy mindenki megnézett egy lapot vagy egymás lapjait is megnéztük, hogy mindannyiunk tudja."- mesélte a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola tanulója, Ifi Benedek.

A feladatok nem voltak könnyűek. Volt természetvédelmi toto, igaz-hamis állítás, térképfelismerés, kreatív kézműves feladat, plakátkészítés. A zsűri tagja is egyetértettek abban, hogy napjainkban nagyon fontos a  környezetünk védelmére különböző módon felhívni a figyelmet. Tóth Péter zsűritag véleménye szerint :" Ezt nem elég korán kezdeni, ezt már óvodás korban el kell kezdeni a fiataloknál,majd később az általános iskolai tanulmányok során is. Fokozatosan bevezetni őket, hogy környezettudatosan éljenek, tehát a különböző programokkal kell ezeket bevezetni, erre nagyon jó példa ez a verseny is. Itt is a honismeret, a környezet ismerete a fontos."

Az idei Zöld Zala vetélkedőt Keszthelyen az Egry József Általános Iskola Cápacsali csapata nyerte.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Véget ért az olimpia Major Veronika számára, a keszthelyi sportlövő a 35. helyen végzett sportpisztolyban
 
Immáron negyedik alkalommal vehetnek részt középiskolások a nyolc napos ingyenes táborban.
 
Idén már 13-an fulladtak bele a Balatonba, a legtöbb esetben segíthetett volna, ha viselik a mellényt.
 
A felsőoktatási képzésben megkezdődött a pótfelvételik időszaka, így a keszthelyi Georgikon Karon is.
 
Lovasprogramokkal, argentin tangó show-val, színházi előadással és koncertekkel is készülnek a szervezők.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár