+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zöld Zala vetélkedő Keszthelyen
2019. május 7. kedd 12:27 - Keszthely
Zöld Zala vetélkedő Keszthelyen
Két év kihagyással 2009-től éves rendszerességgel rendezik meg a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtárban a Zöld Zala elnevezésű környezetvédelmi, természetismereti verseny döntőjét. Ebben az évben a Balaton védelme mellett a Keszthelyi-hegység, annak értékei állt a fókuszban. A város általános iskoláinak négy fős csapatai versenyeztek.

Vidám hangulatban, humorosan kezdődött a Fejér György Városi Könyvtár tudást mérő programja. A  Zöld Zala elnevezésű környezetvédelmi vetélkedő döntőjén nem csak a játékosok, hanem a zsűri is kapott zöld zacskóban, zöld erdőből hozott útravalót. Merthogy a hegyek-völgyek  túrái, az ott látottak adták a versenyfeladatok témáit is. A Balaton-felvidék és a Keszthelyi-hegység természet adta kincseiből, rejtelmeiből készültek a tanulók. Élményeiket is megosztották papírra vetett munkáikban.

"A rajzpályázatban az volt a feladat, hogy a legszebb, kedvenc helyedet amit a Keszthelyi-hegységben ismersz vagy szeretsz kell lerajzolni vagy megfesteni."- adott tájékoztatást Verebélyi Judit könyvtáros.

Az elődöntő után minden iskolában a legjobb eredményt elért négy tanuló jutott tovább, s egy csapatot alkotva képviselték iskolájukat. A feladatok megoldásai is azt igazolták, hogy lelkesen készültek a versenyzők.

"Délutánonként összegyűltünk az iskolában mind a négyen. Volt amikor átjöttünk a könyvtárba elolvastuk a cikkeket amiket megadtak nekünk előzetesen és felosztottuk az internetes oldalakat emberekre, hogy mindenki megnézett egy lapot vagy egymás lapjait is megnéztük, hogy mindannyiunk tudja."- mesélte a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola tanulója, Ifi Benedek.

A feladatok nem voltak könnyűek. Volt természetvédelmi toto, igaz-hamis állítás, térképfelismerés, kreatív kézműves feladat, plakátkészítés. A zsűri tagja is egyetértettek abban, hogy napjainkban nagyon fontos a  környezetünk védelmére különböző módon felhívni a figyelmet. Tóth Péter zsűritag véleménye szerint :" Ezt nem elég korán kezdeni, ezt már óvodás korban el kell kezdeni a fiataloknál,majd később az általános iskolai tanulmányok során is. Fokozatosan bevezetni őket, hogy környezettudatosan éljenek, tehát a különböző programokkal kell ezeket bevezetni, erre nagyon jó példa ez a verseny is. Itt is a honismeret, a környezet ismerete a fontos."

Az idei Zöld Zala vetélkedőt Keszthelyen az Egry József Általános Iskola Cápacsali csapata nyerte.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó