Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Indul a Majorbéli Kaláka
2020. máj. 26. kedd | Keszthely
Indul a Majorbéli Kaláka
A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely életét, programjait is átírta a koronavírus miatt kialakult helyzet. Április végétől a korábbi években már fogadtak látogatókat. Színes programmal töltötték meg a múzeumot. Ebben az évben ez nem lehetséges. A hagyományos programok ugyan elmaradnak, de a gyermektáborok nem.

Az elmúlt években már Szent György napján hagyományos,kikapcsolódást ígérő programmal várták a látogatókat a GeorgikonMajortörténeti Kiállítóhelyen. A hosszú tél után sokan vágytak egy kellemesszabadidős programra. Meg is telt a múzeum udvara. Ebben az évben elmaradtaz áprilisi nyitás.

"Mindenkit új helyzet elé állít ez a járványügyi helyzet. Így amúzeumokat is. Ettől függetlenül a Majormúzeumban az élet nem állt meg.Dolgoztunk végig, hiszen számos olyan munkafolyamat adódott, amit itt zártajtók mögött is el tudtunk végezni. A felújításoktól, a karbantartásokig, agyűjteménytár kezelésig,ill. az új program kidolgozásáig. Mert mi is abbanbízunk és bíztunk, hogy nyárra már megnyithatjuk kapuinkat. Meghirdetetttáboraink vannak, s remélhetőleg ezek a táboraink el is tudnak majd indulni június közepétől."- mondta el a múzeum kommunikációs referense Horváth Zoltán.

Horváth Zoltán azt mondja,hogy a táborok már megteltek. Az induláshozszükséges engedélyre még várni kell. S az is biztos, hogy a meghirdetettlétszámtól eltérően indulhat a Majorbéli Kaláka, az általános iskolások kedvelttábora, ahol régi mesterségekkel ismerkedhetnek, látványos,élményt nújtófoglalkozásokon, ,hangszer bemutatókon vehetnek részt a gyerekek. De mindencsoportnak lehetősége van az élménygazdaság lakóival és a népi játékokkal is megismerkedni.

"Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy elég nagy aMajormúzeumban a szabadtér, a játéktér. Másfél ha-os élménygazdaságunkpompás lehetőséget biztosít ezen szigorú előírások között is , abban, hogygyermektáborozást tudjunk tartani. Hagyományőrző foglalkozásaink vannak,kézműves foglalkozások. Évről-évre teltházzal mennek táboraink. Mondhatom, hogy szerencsére népszerűek. Mindig igyekszünk új foglalkozásokat bevenni. Ezidén is így lesz."- adott tájékoztatást Horváth Zoltán.

Bár a táborozók június közepétől megtöltik élettel a kiállítóhelyet.Azonban a sokakat vonzó hagyományos géptalálkozó, ami az idén ünnepélyeskereteket öltött volna, mivel 15. jubileumi rendezvényként várta volna azérdeklődőket elmarad. A múzeumok éjszakáján, hasonlóan a többikiállítóhelyhez,a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely kapuja is zárva lesz.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 26. péntek 19:15 | Keszthely
Augusztus 9-ig tart a GESZ nyári tábora.
| 2024. júl. 26. péntek 19:15 | Keszthely
Az ország több településéről és a Vajdaságból is érkeztek résztvevők a keszthelyi fuvolatáborba.
| 2024. júl. 25. csütörtök 19:15 | Cserszegtomaj
Akciófestéssel és irodalmi esttel folytatódott a múlt pénteken kezdődött Művészek Szabad Alkotóközössége, a MŰSZAK programja.
| 2024. júl. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Az irszág számos pontjáról érkeztek résztvevők, akik az idén a jászsági népviselettel foglalkoztak az Alkotóházban.
| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A helyi utánpótlásból három gyerek szeptembertől a ZTE és az Illés Akadémia kötelékében folytatja.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.