+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zsűrizték a Balaton Fagyija cím várományosait
2019. május 6. hétfő 16:31 - Keszthely/Hévíz
Zsűrizték a Balaton Fagyija cím várományosait
Végigkóstolták a tó környékét a Balaton Fagyija zsűritagjai a hétvégén. Az idei évben 13 fagylaltozó nevezett a Balatoni Turizmus Szövetség megmérettetésére. A verseny évről-évre egyre népszerűbb, az indulók egyre kreatívabb fagyikölteményekkel kápráztatják el az ítészeket.

Étcsokoládé és pirított fenyőmag. Ezek az alapösszetevői a Fenyves allé fantázianevű fagylaltnak. A keszthelyi cukrászda az idei Festetics évhez kapcsolódóan álmodta meg a kreációt, amelyet a Balaton Fagyija zsűritagjai megkóstolhattak. Emellett egy otelló szőlőből készült fagylaltot is feltálaltak, amely Balatoni halász névre hallgat. A keszthelyi nevező évek óta résztvevője a versenynek.         

„Azért fontos számunkra, mert a legnagyobb megmérettetés természetesen nem ez, hanem a vásárlóknak megfelelni, illetve az ők igényeiknek, az ők hangulatuknak, illetve az ők elvárásaiknak megfelelő fagylaltot, illetve elérhető áron fogyasztható fagylaltot értékesíteni. Az ők versenyük nagyon kemény, a kis versenyeket azért szeretjük, mert megismerkedünk másokkal, hozunk újabb ötleteket, és a jó kapcsolatot tudjuk erősíteni.” - tájékoztatott Lóth Zoltán, cukrászdatulajdonos.

A Balatoni Turizmus Szövetség versenye ma már tradicionális programja a Nyitott Balaton programsorozatnak. Az idei évben 13 helyszínen kóstolták végig a fagylaltokat a zsűritagok. A hagyomány szerint a tavalyi győztes fagyizó tulajdonosa is tagja volt a bíráló bizottságnak, aki nagyon jó tapasztalatokat szerzett a zsűrizés során.

„Minden évben egyre kiválóbb fagylaltokat tudunk kóstolni. Nagyon büszkék vagyunk a versenyzőinkre, nagyon kreatívak és egyre több fagylaltozóban tudunk helyi alapanyagokból kóstolni, helyi alapanyagokból készült fagylaltokat kóstolni, amik nagyon kiváló minőségűek, és nagyon kreatívak, ötletesek.” - emelte ki Márton Sándor, a 2018. Balaton Fagyija verseny győztese.

Hévízi-tó kincse és Jázmin. Ezekre a fantázianevekre hallgat a hévízi pályázó két fagylaltja. A zsűritagok a szemet gyönyörködtető tálalás mellett számos kulisszatitkot is megtudhattak a jeges édesség elkészítéséről. Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke elmondta, ez a verseny jó alkalom a tapasztalatcserére és a Balaton népszerűsítésére is.                

„Ennek az akciónak a keretében a Balatont népszerűsítjük, hirdetjük azt, hogy a Balaton nem csak a nyári főszezonban, hanem a tavaszi és az őszi szezonban is nyitva tart. Kiváló szolgáltatásokkal, nagyszerű programokkal és eseményekkel várja a hozzánk érkező vendégeket.” - tette hozzá Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

A zsűri várhatóan egy-két héten belül hozza nyilvánosságra a győztes fagylalt nevét. Az ünnepélyes díjátadóra ez úttal is a Balatonon, egy hajó fedélzetén kerül sor. 

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó