+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több ezer palacsintát sütöttek Balatongyörökön
2019. május 1. szerda 18:47 - Balatongyörök
Több ezer palacsintát sütöttek Balatongyörökön
12 csapat kínálta a legkülönfélébb ízekben és formában az édes és sós finomságokat. Ez már a nyolcadik rendezvény volt, mely a helyi Hölgyklub kezdeményezésére indult el a településen.

A frissen sült, még gőzölgő palacsintákat a legváltozatosabb finomságokkal töltötték meg. A klasszikusokon kívül kivis, narancsos, káposztás, vagy virslis-lecsós változatban is kínálták a tésztaétket. A Balaton-parti rendezvény az ország számos pontjából csalogatta a vendégeket.

„Vas megyéből jöttünk Gyanógeregyéről egy pici faluból,nagyon jó, már régóta gondolkodtunk rajta, úgyhogy most itt volt a lehetőség” - mondta Szanyi Krisztina. 

A fesztiválon összesen 12 csapat kínálta a palacsintákat. Töltött, panírozott, csúsztatott, rakott és csőben sült finomságokat is lehetett kóstolni.A Balatongyöröki Hölgyklub standjánál sokszor óriási tumultus volt. A klub tagjai elkötelezettek a rendezvény iránt, hiszen az ő ötletük nyomán született meg a fesztivál nyolc évvel ezelőtt. 

„Megirigyeltük a környék településeit, mindenhol fesztivál volt, hát nekünk is kell egy. És akkor kitaláltuk, hogy palacsinta, e nem gondoltuk, hogy ennyire kinövi magát. Nálunk 22 féle palacsinta van most pillanatnyilag, már napok óta erre gyúrtunk” - nyilatkozta televíziónknak Király Lászlóné, a klub vezetője.

Nem csak az idősek, de a fiatalok is jól forgatták a palacsintasütőt. A zalaapáti Boróka Néptáncegyüttes tagjai úgy gondolták, hogy a tánc mellett itt is kipróbálják magukat. A jól bevált recept mellett különleges összetevőkkel is kevertek tésztát.  

„Amit otthon a nagymamák által megtanultunk, inkább az a recept van, meg van különleges receptünk: rizstejes, a másik meg teljes kiőrlésű” - tudtuk meg a csapat egyik tagjától, Tüttő Renátától. 

A rendezvényen nagy sikere volt az Emotion Táncstúdió műsorának, de nem maradhatott el a Zala Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar koncertje sem. A rendezvényt estébe nyúló strandparti zárta. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Halas ételek széles tárházával, finom borokkal és színvonalas koncertekkel várják a vendégeket a hétvégén
 
30 fiatal vesz részt a Holnapocska táborban, a gyerekek a Kárpátaljai Cserkész Szövetség tagjai.
 
Képvislői ciklusának utolsó lakossági fórumát tartotta Nagy Bálint a zámori városrészben.
 
A gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon lakói minden évben ellátogathatnak az Erzsébet táborokba.
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó