+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több ezer palacsintát sütöttek Balatongyörökön
2019. május 1. szerda 18:47 - Balatongyörök
Több ezer palacsintát sütöttek Balatongyörökön
12 csapat kínálta a legkülönfélébb ízekben és formában az édes és sós finomságokat. Ez már a nyolcadik rendezvény volt, mely a helyi Hölgyklub kezdeményezésére indult el a településen.

A frissen sült, még gőzölgő palacsintákat a legváltozatosabb finomságokkal töltötték meg. A klasszikusokon kívül kivis, narancsos, káposztás, vagy virslis-lecsós változatban is kínálták a tésztaétket. A Balaton-parti rendezvény az ország számos pontjából csalogatta a vendégeket.

„Vas megyéből jöttünk Gyanógeregyéről egy pici faluból,nagyon jó, már régóta gondolkodtunk rajta, úgyhogy most itt volt a lehetőség” - mondta Szanyi Krisztina. 

A fesztiválon összesen 12 csapat kínálta a palacsintákat. Töltött, panírozott, csúsztatott, rakott és csőben sült finomságokat is lehetett kóstolni.A Balatongyöröki Hölgyklub standjánál sokszor óriási tumultus volt. A klub tagjai elkötelezettek a rendezvény iránt, hiszen az ő ötletük nyomán született meg a fesztivál nyolc évvel ezelőtt. 

„Megirigyeltük a környék településeit, mindenhol fesztivál volt, hát nekünk is kell egy. És akkor kitaláltuk, hogy palacsinta, e nem gondoltuk, hogy ennyire kinövi magát. Nálunk 22 féle palacsinta van most pillanatnyilag, már napok óta erre gyúrtunk” - nyilatkozta televíziónknak Király Lászlóné, a klub vezetője.

Nem csak az idősek, de a fiatalok is jól forgatták a palacsintasütőt. A zalaapáti Boróka Néptáncegyüttes tagjai úgy gondolták, hogy a tánc mellett itt is kipróbálják magukat. A jól bevált recept mellett különleges összetevőkkel is kevertek tésztát.  

„Amit otthon a nagymamák által megtanultunk, inkább az a recept van, meg van különleges receptünk: rizstejes, a másik meg teljes kiőrlésű” - tudtuk meg a csapat egyik tagjától, Tüttő Renátától. 

A rendezvényen nagy sikere volt az Emotion Táncstúdió műsorának, de nem maradhatott el a Zala Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar koncertje sem. A rendezvényt estébe nyúló strandparti zárta. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó