Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Egészségnap az iskolában
2019. ápr. 11. csütörtök | Keszthely
Egészségnap az iskolában
Egészségnapot tartottak a Premontrei Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjainak és pedagógusainak. Az évente megrendezésre kerülő programmal az egészséges életmódra való nevelés a cél. Felhívni a tanulók és környezetük figyelmét a káros hatásokra, a mozgás fontosságára és a higiéniára.

A hagyományos iskolai egészségnapon a tornateremben tartott a helyes táplálkozásról előadást Boros G. László a Kaliforniai Egyetem professzora. A kutató hangsúlyozta, hogy akkor tudunk egészségesen táplálkozni, egészségünket megőrizni ha a szervezetünk működéséhez szüksége tudományos és közérthető ismeretekkel is tisztában vagyunk.

"Fiatalon kell elkezdeni, azokat az ismereteket megosztani amelyek az egészség megőrzésének a kulcsa alapvetően. Azt már tudjuk, hogy a népegészségügy világszerte és Magyarországon is katasztrofális, ezt mondjuk így…és tulajdonképpen az egészségügy és az egészségügy fejlesztése igazából eredményt nem hoz, sőt egyre rosszabb. Azaz nagyon fontos szemléletváltásra van szükség az egészségmegőrzés vagy az egészség tudatosság szempontjából. Ehhez alapvetően ismereteket kell a fiataloknak átadni."- mondta a Los Angelesben oktató, kutató professzor.

A több helyszínen tartott rendezvényen a diákok  a mindennapi életünkbe beépíthető testmozgás különböző formáit is gyakorolták.  Megtudhatták azt is, hogy a napi mozgás kiválasztásánál fontos, hogy életkorunknak, az egészségi és az edzettségi állapotunknak megfelelő mozgást válasszunk. A tantermekben kis csoportokban oldották meg a feladatokat a tanulók. Minden témakör az egészségről, annak egy életen át tartó megőrzéséről szólt. Így a szervezetet érő káros szerfogyasztás, a dohányzás és az alkohol is a feladatmegoldások része volt. Egy másik helyszínen a személyes higiénia fontos szabályaira, betartására hívták fel a figyelmet. Az iskola tanulói számos új ismeretet szereztek az egészségnapon.

"Tudományosan is rávilágított a professzor úr, hogy milyen egészségesen étkezni és hogyan kell egészségesen étkezni, valamint érdekes volt a mozgással kapcsolatos feladatok amiket otthon is el tudunk végezni mert nem elég egészségesen táplálkozni e mellé mozogni is kell."- emelte ki véleményében Nyirádi Virág tanuló.

Az iskola tavaszi egészségnapján az egészséges ételeket, italokat  is megtanulták elkészíteni a tanulók.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. feb. 6. kedd 15:05 | Keszthely
Csukás István halálának harmadik évfordulóján rendeztek családi programot a könyvtárban.
| 2022. dec. 15. csütörtök 15:05 | Keszthely
Rendhagyó órát tartottak terápiás kutyákkal.
| 2022. máj. 10. kedd 15:05 | Rezi
33. alkalommal szervezték meg a programot, a résztvevőket érdekes feladatok is várták.
| 2020. júl. 3. péntek 19:08 | Gyenesdiás
Erdei szabaduló játékkal várja Gyenesdiás a kalandra vágyókat.
| 2018. máj. 18. péntek 16:55 | Keszthely
Második éve segít a program szervezésében a Feltámadás Cserkészcsapat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.