Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Ranolder nap a cserkészet jegyében
2018. máj. 18. péntek | Keszthely
Ranolder nap a cserkészet jegyében
Játékos feladatok várták a diákokat a Ranolder Napon. A Helikon strandon a Feltámadás Cserkészcsapat szervezésében a felsősök bizonyíthatták az ügyességüket, a Helikon parkban pedig az alsó tagozatosok játszhattak. A Ranolder nap már az iskola alapítása óta hagyomány.

A Bumm című volt a legnépszerűbb a diákok körében. Az aknakeresőhöz hasonló játékban a diákoknak egy akadálypályán kellett túljutniuk. A tanulóknak ezen kívül 9 másik feladatot kellett teljesíteniük, például egy evőkanállal kellett minél több vizet kimerniük a Balatonból.

„Legjobban a bummos játék tetszett, ahol kockákba kellett lépkedni, sé kijutni a labirintusból. Iskolánk életében ez egy nagyon fontos nap, mivel az osztálykiránduláson kívül ezt várjuk a legjobban. Ilyenkor lejövünk ide a Helikon strandra és játszunk. Egy nap, amikor nincs tanítás, de jól érezzük magunkat. Összekovácsolja a csapatunkat, és a tanárok is játszanak velünk, és így nagyon tetszik nekünk ez.” - mondta Ifi Benedek, az iskola tanulója.

A diákoknak a játékok kivitelezéséhez együtt is kellett működniük, emellett pedig a szervező cserkészek fontosnak tartották, hogy a mindennapokban is hasznosítható tudással gazdagodjanak a tanulók. A Feltámadás Cserkészcsapat parancsnoka nagyon elégedett volt a gyerekek teljesítményével.

„Nagyon ügyesek, nagyon lelkesek, nagyon kedvesek, és szeretettel várjuk őket. Úgy látom, hogy fogékonyak is erre az életmódra. Reméljük, hogy evvel a cserkészcsapatnak a létszáma is tud növekedni, bár nem ez a célunk, hanem az, hogy minél több olyan gyerek legyen, aki egészségben, testileg, lelkileg tisztán tud majd felnőni.” - tájékoztatott Nagy Tamás, a Feltámadás Cserkészcsapat parancsnoka.

A Ranolder nap az iskola hagyományos ünnepnapja, amelyet az iskola alapítása óta megszerveznek. Két évvel ezelőtt kezdődött az együttműködés a Feltámadás Cserkészcsapattal, akik minden alkalommal érdekes és változatos feladatokat hoznak a gyerekeknek. Az iskola több diákja is cserkész, de szeretnék, ha ez a szám növekedne.

„Szeretnénk, ha a diákjaink minél közelebb kerülnének a cserkészethez, hiszen egyáltalán nem ismeretlen dolog, hogy a cserkészetnek a szellemisége, az tulajdonképpen az egyházi oktatással nagyon közvetlen kapcsolatban van, sőt szinte azt mondhatnánk, hogy kéz a kézben van. A másik pedig, hogy olyan kifogyhatatlan ötleteik vannak, amivel lényegében bármilyen korú, rendű, rangú gyermeket el tudnak szórakoztatni.” - emelte ki Őry Gábor, a Ranolder János Általános Iskola igazgatója.

A Ranolder napon a gyerekek délelőtt tíz és dél között játszhattak együtt a cserkészekkel. A feladatok mellett egy rövid előadást is hallgathattak a cserkészet kialakulásáról és működéséről.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2019. máj. 17. péntek 15:41 | Keszthely
A Magyar Honvédség és a cserkészcsapat is színes feladatokkal várta a fiatalokat.
| 2024. feb. 6. kedd 15:05 | Keszthely
Csukás István halálának harmadik évfordulóján rendeztek családi programot a könyvtárban.
| 2022. dec. 15. csütörtök 15:05 | Keszthely
Rendhagyó órát tartottak terápiás kutyákkal.
| 2022. máj. 10. kedd 15:05 | Rezi
33. alkalommal szervezték meg a programot, a résztvevőket érdekes feladatok is várták.
| 2020. júl. 3. péntek 19:08 | Gyenesdiás
Erdei szabaduló játékkal várja Gyenesdiás a kalandra vágyókat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.