Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Gyenescape- a nagy kalandozás
2020. júl. 3. péntek | Gyenesdiás
Gyenescape- a nagy kalandozás
Sajtótájékoztató keretében mutatták be Gyenesdiás legújabb attrakcióját a Gyenescape-t. A Turisztikai Egyesület kalandjátékát a szabaduló szobák ihlették. A helyszín azonban a jól ismert és kedvelt Nagymező. A kalandjáték kidolgozói ötvözték benne a természetjárást, az aktív kikapcsolódást és a kalandozást. A játék nem csak bővíti az ismereteket, nagy izgalmakat is ígér.

Kevesen tudják,hogy a 750 ha-os gyenesdiási külterületi erdő nem csak természeti szépségeket rejt,hanem gazdag a történelme is. A varázslatos feketefenyők, tölgyek a hegyek a völgyek sok történetet őriznek. A természeti kincsek és a történelmi múlt megismerésére dolgoztak ki egy kalandjátékot a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület tagjai. Mindössze hat hónap kellett egy új turista csalogató játékhoz.

"Az egyesületben, mint helyi lakosok és barátok is vagyunk egyben,munkatársak is vagyunk egyben, üzlettársak is vagyunk egyben. Mindenki a maga kínálatával várja a vendégeket ide Gyenesdiásra. Beszélgettünk. Játszottunk egy társasjátékot és ennek alapján jött a gondolat, hogy ha nem csak a Balaton-partot ismernék meg a hozzánk látogatók, hanem egy kicsit nagyobb kedvet hoznánk, hogy megismerjék a fölöttünk lévő erdőt,erdőterületeket. S így jött a gondolat, hogy ami asztalon működik társasjátékként, ezt hozzuk létre az életben."- mondta el az egyesület tagja, Szalóky Szilvia.

Így született meg a telefon és internet mentes környezetben zajló kalandozás,a Gyenescape. Az erdei szabaduló játék, több feladatból áll. A 2-3 fős csapaotoknak ajánlott barangolás mellett gondolkodni, ötletelni is kell- mondta a játék ismertetésén,  a Tourinform Iroda vezetője.

"Annyi a hasonlóság tulajdonképpen a szabaduló szobákkal, hogy logikai feladatokat kell megoldani a csapatnak, amik egyrészt állomástól állomásig meghatározzák a játék menetét, másrészt pedig a különböző állomásokon feladatokat kell megoldaniuk, míg a végére, megszületik a megoldás. Ezzel együtt a keret történet is összeáll, hiszen a játék folyamán tulajdonképpen egy 19. századi időutazáson vesz részt a csapat."- ismertette a játékot Kovács Judit.

Gál Lajos polgármester a Nagymezőn tartott sajtótájékoztatón, az új kínálat kapcsán beszélt a helyi Turisztikai Egyesület jelentőségéről.

"Ez a Rabul ejt az erdő! kalandjáték, amit a Turisztikai Egyesület hirdetett meg a mai naptól. Nagyon büszkék vagyunk rá, hiszen az egyesület nagyon sok innovációval segíti az önkormányzat munkáját és a turizmus irányítást. Nagyon fontos feladata, ami az önkormányzatnak is, hogy ne csak a Balaton-partot és a vizeket ismerjék meg az emberek, hanem ismerjék meg a Keszthelyi-hegységet, a hegyeket is hiszen bennünket körbevesz a kék és a zöld, s ha egy kicsit ezt a szinergiát próbáljuk erősíteni, akkor az idelátogató turistának meg kell tudnunk mutatni ezt a gyönyörű táji környezetet amit a Keszthelyi-hegység idevarázsolt és természetesen mindazt amire a történelmi korok is idetermettek."- mondta a polgármester.

A kalandos utazás regisztráció után a Tourinform irodában indul, ahol a csapat kap egy játékcsomagot benne a feladatokkal és ha sikerül a játék végére megfejteni az erdő titkát az ajándék sem marad el.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. feb. 6. kedd 15:05 | Keszthely
Csukás István halálának harmadik évfordulóján rendeztek családi programot a könyvtárban.
| 2022. dec. 15. csütörtök 15:05 | Keszthely
Rendhagyó órát tartottak terápiás kutyákkal.
| 2022. máj. 10. kedd 15:05 | Rezi
33. alkalommal szervezték meg a programot, a résztvevőket érdekes feladatok is várták.
| 2019. ápr. 11. csütörtök 11:05 | Keszthely
Tavaszi egészségnapot tartottak a Premontrei iskolában.
| 2018. máj. 18. péntek 16:55 | Keszthely
Második éve segít a program szervezésében a Feltámadás Cserkészcsapat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.