+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egészségnap az iskolában
2019. április 11. csütörtök 11:05 - Keszthely
Egészségnap az iskolában
Egészségnapot tartottak a Premontrei Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjainak és pedagógusainak. Az évente megrendezésre kerülő programmal az egészséges életmódra való nevelés a cél. Felhívni a tanulók és környezetük figyelmét a káros hatásokra, a mozgás fontosságára és a higiéniára.

A hagyományos iskolai egészségnapon a tornateremben tartott a helyes táplálkozásról előadást Boros G. László a Kaliforniai Egyetem professzora. A kutató hangsúlyozta, hogy akkor tudunk egészségesen táplálkozni, egészségünket megőrizni ha a szervezetünk működéséhez szüksége tudományos és közérthető ismeretekkel is tisztában vagyunk.

"Fiatalon kell elkezdeni, azokat az ismereteket megosztani amelyek az egészség megőrzésének a kulcsa alapvetően. Azt már tudjuk, hogy a népegészségügy világszerte és Magyarországon is katasztrofális, ezt mondjuk így…és tulajdonképpen az egészségügy és az egészségügy fejlesztése igazából eredményt nem hoz, sőt egyre rosszabb. Azaz nagyon fontos szemléletváltásra van szükség az egészségmegőrzés vagy az egészség tudatosság szempontjából. Ehhez alapvetően ismereteket kell a fiataloknak átadni."- mondta a Los Angelesben oktató, kutató professzor.

A több helyszínen tartott rendezvényen a diákok  a mindennapi életünkbe beépíthető testmozgás különböző formáit is gyakorolták.  Megtudhatták azt is, hogy a napi mozgás kiválasztásánál fontos, hogy életkorunknak, az egészségi és az edzettségi állapotunknak megfelelő mozgást válasszunk. A tantermekben kis csoportokban oldották meg a feladatokat a tanulók. Minden témakör az egészségről, annak egy életen át tartó megőrzéséről szólt. Így a szervezetet érő káros szerfogyasztás, a dohányzás és az alkohol is a feladatmegoldások része volt. Egy másik helyszínen a személyes higiénia fontos szabályaira, betartására hívták fel a figyelmet. Az iskola tanulói számos új ismeretet szereztek az egészségnapon.

"Tudományosan is rávilágított a professzor úr, hogy milyen egészségesen étkezni és hogyan kell egészségesen étkezni, valamint érdekes volt a mozgással kapcsolatos feladatok amiket otthon is el tudunk végezni mert nem elég egészségesen táplálkozni e mellé mozogni is kell."- emelte ki véleményében Nyirádi Virág tanuló.

Az iskola tavaszi egészségnapján az egészséges ételeket, italokat  is megtanulták elkészíteni a tanulók.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala és vas megye közösen szervezte meg az ORFK balesetmegelőzési versenyének döntőjét.
 
Mintegy 60 lakó részvételével tartottak lakossági fórumot Keszthely 2. sz. választókerületében.
 
Idén is megrendezték a Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósportversenyt.
 
A Zala Megyei Idősügyi Tanács Keszthelyen számolt be a pályázatról.
 
A fürdővárosban új gasztronómiai kategóriát alkottak.
 
Mintegy 150 fiatal 13 szekcióban kóstolhat bele a kultúra és a művészet különböző ágaiba kapolcson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó