+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Programkavalkádot ígér a Nyitott Balaton
2018. április 25. szerda 17:07 - Keszthely
Programkavalkádot ígér a Nyitott Balaton
Több száz sport-, kulturális- és gasztroprogram közül lehet válogatni a tavaszi Nyitott Balaton kampány keretében. Az egész régiót átfogó akcióra tavasszal május összes hétvégéjén kerül sor. A rendezvény azt kívánja megmutatni, hogy a balatoni régió nem csupán a nyári, a fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem a tavaszi és őszi időszakban is.

Április 29-én, vasárnap kezdődik a Balatoni évadnyitó. Gyermekprogramokkal, koncertekkel és utcabállal várják az érdeklődőket három napon át Keszthelyen a Nyitott Balaton program keretében. A kampánynak részese még például a Helikon Kastélymúzeum; itt kórushangversennyel, kedvezményes belépőjegyekkel és tematikus városismereti sétákkal készülnek. A belvárosi múzeumok is akciókkal várják a látogatókat. Május 4-én 11 órától Balogh Eszter ólomüvegeiből nyílik időszaki kiállítás a keszthelyi Játékmúzeumban. Mellette meghívott vendégek, pedagógusok tartanak foglalkozásokat.

„Lesz vetélkedő, táncos kis buli, kérdés-felelet elbeszélgetés a szülőkkel. Úgy érzem, hogy ez a nap elég gömbölyű lesz, szép lesz, jó lesz. Megszólítja a felnőtteket a dísztárgyakkal és a gyerekeknek is hízelgőmjó program ígérkezik” - nyilatkozta a múzeumok tulajdonosa, Túri Török Tibor.   

Ezen felül a "Pecsételd körbe a Balatont két keréken" elnevezésű teljesítménytúra résztvevői a családi jegyet féláron válthatják ki a Belvárosi Múzeumokba. E rendezvények mellett a nyitottbalaton.hu oldalon még több mint 100 sport, kulturális és gasztroprogram közül lehet válogatni. A Nyugat-Balatoni Turisztikai Irodában folyamatosan töltik fel a rendezvényeket az adatbázisba. Az iroda munkatársa televíziónknak elmondta, a Balatoni regionális TDM Szövetség a helyi és térségi TDM szervezetekkel szorosan együttműködésben szervezi a Nyitott Balaton programsorozatot. 

„Amelynek alapvető célja megmutatni, hogy a Balaton-part, a balatoni régió nem csupán a nyári, a fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem a tavaszi és őszi időszakban is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ide utazni. Immáron kilencedik alkalommal rendezik meg a Nyitott Balaton kampányt, aminek köszönhetően több ezer ember indul majd útnak, hogy a májusi, hétvégi programokon részt vegyenek” - mondta televíziónknak Kulics Gábor. 

Az egész régiót átfogó akcióra tavasszal május összes hétvégéjén kerül sor, amibe idén egy 4 napos és egy 3 napos hosszú hétvége is beleesik. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó