+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Módosul a helyi építési szabályzat
2019. február 27. szerda 16:41 - Keszthely
Módosul a helyi építési szabályzat
Keszthely közigazgatási területének helyi építési szabályzatának módosítását rendkívüli ülés keretében kezdeményezte a város képviselő-testülete. A tegnap elfogadott előterjesztés hátteréről, valamint a Balaton-part vízparti területeinek helyi építési szabályozásáról ma tartott sajtótájékoztatót a város polgármestere.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a tervezett módosítás több területet érint. Az egyik a vitorláskikötő, ennek kikötői területté való minősítése szükséges. Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: a korábbi zöldterület-besorolás változott kikötőire, maximum tíz százalékos beépíthetőséggel. A valóságban meglévő állapothoz igazodna ezzel a javasolt, elfogadás utáni előírás. A módosítás a Balaton parton található Balaton és Hullám szállók, a Pavilonsor és a focipálya tömbterületeit is érinti. "Itt jelenleg 30%-os beépítési százalékot enged meg a szabályozási terv. Ezt 50%-ra kívánjuk emelni. 12 és fél méter építménymagasságot enged meg a Balaton-parti szabályozás maximumként, mi ezt nyolc méterben fogjuk szabályozni. Jelenleg a pavilonsornak az építménymagassága hét és fél métert tenne lehetővé. A Hullám szállónk is sokkal magasabb ennél az építménymagasságnál és a Balaton szállónk is magasabb" - tette hozzá a polgármester.

A Helikon szálló a legmagasabb építmény, csaknem harminckét méter magas; de a legalacsonyabbnak számító Balaton szálló is tizenkét és fél méteres. Továbbra is cél az országos és helyi kulturális értékként is nyilvántartott Balaton és Hullám szállók hasznosítása. A polgármester szerint a pavilonsor további fejlődésének záloga a focipálya területének más irányba való hasznosítása: "Az önkormányzati tulajdonban lévő sportpályának is ilyen fejlesztési célokat tartunk majd kivel kivitelezhetőnek. Itt szállás férőhely építése is megengedett lesz ezentúl. Ez az önkormányzat számára - a véleményem szerint - eddig is egy holt vagyon volt, hiszen nem tudtunk vele mit kezdeni, sportolásra csak részben alkalmas. És ez egy fontos vízparti területünk."

A módosítás érinti továbbá a Szabadstrand környezetét, ahol a zöldterületeket szeretnék visszapótolni. Az előzetes egyeztetéseket lezáró képviselő-testületi döntést követően a Zala megyei főépítész a szakigazgatási szervek összehívásával várhatóan március hatodikán határoz.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó