+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nehéz témákról is szó esett a Házasság Hetében
2019. február 13. szerda 17:04 - Keszthely
Nehéz témákról is szó esett a Házasság Hetében
Hogyan lehet megbirkózni azzal, ha gyermekünk súlyos beteg? Erről a témáról beszélgetett hétfőn Csengei Ágota Csótár Andrással és feleségével. A házaspár kislányuk kezeléséről, a nehézségekről, ugyanakkor a közben átélt szép pillanatokról is meséltek. Az Életpróba című programnak az volt a célja, hogy segítsen azoknak a szülőknek, akik hasonló élethelyzetben vannak.

„Csak azért vállaltuk el, hogyha esetleg az az út, amit mi végigjártunk, meg azok a nehézségek, amin mi végigmentünk, azok valakinek egy kis erőt tudnak adni vagy egy kis utat tudnak mutatni.” - mondta a program kezdetén Csótár András.

Egy szülő számára a legnagyobb életpróba, amikor gyermeke betegségével szembesül. Embert próbáló feladat nap mint nap megélni a fizikai és lelki nehézségeket. A legtöbb szülő számára nem csak átélni nehéz ezt a helyzetet, hanem beszélni róla sem könnyű. A Házasság Hete rendezvénysorozat keretein belül Csengei Ágota meghívására Csótár András és Csótár-Jutasi Éva meséltek a megpróbáltatásokról.

„Ez egy nem mindennapi téma és nagyon nehéz erről beszélni. Kíváncsi vagyok, hogy mekkora lesz az érdeklődés. Én nagyon remélem, hogy megerősíti azokat a házaspárokat vagy azokat az embereket, ha meghallgatják ezt a történetet, akik eljönnek hozzánk. Mindenképpen más, mint egy szokványos történet, hiszen itt egy kisgyermeknek a nagyon súlyos betegségének a feldolgozása kerül napirendre, hogy hogyan lehet feldolgozni, hogyan lehet egy házaspárnak, egy három gyermekes családnak ezt beilleszteni, illetve hogyan lehet ezzel megbirkózni.” - tájékoztatott a Goldmark Károly Művelődési Központ vezetője.

A Balaton Színház Básti termében szó esett a nehéz pillanatokról, a hosszú kórházi kezelésekről. Ugyanakkor a szülők nem felejtették el a szép és örömteli pillanatokat sem, valamint arról is beszámoltak, hogy kislányuk immár a gyógyulás útjára lépett.A Házasság Hete keretein belül Tari Annamária előadását hallhatják csütörtökön, pénteken pedig filmvetítésre kerül sor. Szombaton délután a Szerelmes kalandtúra záró rendezvényével ér véget a programsorozat.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A pályázatból megvalósuló rekonstrukció során éger, kőris és tölgyfák kerülnek a tó köré.
 
Pályázati forrásból, 1,1 millió forintból valósult meg a beruházás, melyre 25 éve vártak a szakkörösök.
 
A Balaton-part és annak beépítése témájában tartottak sajtótájékoztatót a KÉVE.
 
Lassan a feléhez közeledik a Húsvétot megelőző, negyven napos böjti időszak.
 
A település régi óvodáját épületrészekkel is bővítették.
 
Megújult a balatonszentgyörgyi Művelődési Ház mögötti Millenniumi Emlékpark.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó