+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az Anna-bál ihlette a Balaton fagyiját
2018. május 16. szerda 17:48 - Siófok
Az Anna-bál ihlette a Balaton fagyiját
Linzertészta, tejszín és fahéjas sült alma. Ezek az alkotóelemei az Annabáli csemegének, amely idén elnyerte a Balaton fagyija címet. A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó már nem először indult a megmérettetésen, és nem titkolt céljuk, hogy a kreáció az idei Anna-bál desszertje legyen.

A gyerekek is tesztelhették az idei győztest a Siófokon, a Tünde fedélzetén. A balatonfürediek fagyija egy tejszínes alapra épül, ehhez adták hozzá a házi készítésű linzertésztát és a sült almás-fahéjas lekvárt. A kreációt a gold csokoládé bevonat koronázta meg. A fagyi tetején lévő aranyalma az Anna-bál szépét szimbolizálja.                

„ Mi minden évben megmérettetjük magunkat akár a Balaton fagylaltja versenyen, vagy számos ilyen versenyen. Attól függetlenül, hogy minden évben nem nyerhetünk és nem is illő, de sokat tanulhatunk ezeken a versenyeken más kollégáktól, és ez így nagyon sok ötletet adhat a következő évek során ismét.” - emelte ki Márton Sándor, a Bagaméri Fagyizó cukrásza.

Márton Sándor hozzátette, a fagyit a balatonfüredi Anna-bál ihlette, így reményét fejezte ki, hogy a település önkormányzata valamint a szponzorok is érdemesnek tartják arra, hogy a patinás rendezvény desszertje legyen.A Nagyon Balaton rendezvénysorozat ötödik éve szervezi a versenyt, ahol egy négytagú zsűri értékeli az alkotásokat. Az ítészek figyelembe vették a fagyi ízét, illatát, állagát, és a Balatonhoz való kötődését is. A legnagyobb sikert a hagyomásnyos alapokra épülő kreációk aratták.

„Mindenképpen meg kell maradni a hagyományos ízek mellett, de ezt egyfajta modernitással kell ötvözni. Például, ami idény nyert fagylalt, én azt gondolom, hogy nagyon jól mutatja azt, hogy mennyire megfér egymás mellett például a modern elegancia, hiszen ez a fagylalt is alapvetően nagyon szép, kis aranyalmával, kis arany díszítéssel kiegészített fagylalt volt, amellett, hogy egy sült almával készült házi kombinációt kóstolhat az ember linzerrel. Én azt gondolom, hogy ez a kettő kiválóan mutatja azt, hogy az emberek szeretik azt, hogyha valami szépen és jól el van készítve, de emellett a hagyományt is megőrzik a fagylaltok.” - tájékoztatott a zsűri egyik tagja, Somogyi Renáta.

A Balaton fagyija receptje idén is nyilvános, így bármelyik cukrászda elkészítheti. Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan a Balaton számos fagyizójában kóstolhatják majd az érdeklődők az Annabáli csemegét.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó