Hozzávalók:
- 30 dkg juhtúró
- 18 kanál kukoricadara
- 5 dkg füstölt húsos szalonna
- 6-7 baconszelet
- 1,5 liter víz
- 4 dl tejföl
- 2 csapott kiskanál só
- 1 kis fej hagyma
- olaj
Elkészítés:
Egy fazékban felforraljuk a vizet a sóval és 4 evőkanál olajjal. A túrót villával áttörjük, a szalonnát kis kockákra vágjuk és kevés olajon gyakori kevergetéssel megpirítjuk, majd félretesszük.
Mikor a víz felfőtt, lassanként hozzáadjuk, hozzászórjuk a kukoricadarát, habverővel állandóan kevergetve, hogy ne csomósodjon össze. Ha mégis összecsomósodna, a robotgép habverővilláival segíthetünk rajta. Miután belekerült az egész dara és simára kevertük, kis lángon 15-20 percig forraljuk, közben szinte állandóan kevergetni kell, különben leég az alja.
Mikor főzzük, a puliszkának nem szabad keménynek lennie. Legyen könnyen kavarható, és mikor már megfőtt, akkor is maradjon lágy, mert úgy lesz igazán finom. Ha úgy érezzük, hogy főzés közben keményedne, egy kis vizet adjunk még hozzá. Az elkészült étel melegen lágy, puha, de másnap, kihűlve szilárdabb lesz.
Egy tűzálló edényt vagy római tálat kiolajozunk, beletesszük a megfőtt puliszka felét, rászórjuk a túró felét, valamint elosztjuk rajta a tejföl felét, majd megszórjuk a pirított szalonnakockákkal. Befedjük a megmaradt puliszkával, rátesszük a megmaradt túrót, tejfölt és a bacon szeleteket. Végül megszórjuk vékony hagymakarikákkal. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a baconszeletek megpirulnak.
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás - fotó: FHshop