+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Balatongyöröki Bor és Dal Fesztivál
2018. augusztus 14. kedd 11:36 - Balatongyörök
Balatongyöröki Bor és Dal Fesztivál
Ismét megrendezték Balatongyörökön a Bor és Dal Fesztivált. A négy napos program első napján szakmai tanácskozáson vehettek részt a boros gazdák. Péntektől a parti sétány mellett borházak kínálták a jó zalai borokat, pecsenyesütők az ízletes ételeket. A színpadon folyamatosan zajlottak a könnyűzenei koncertek.

A Folk on 45 akusztikus duó koncertjével kezdődött el a három napos Bor és Dal Fesztivál zenei programja Balatongyörökön. A népdal és a világslágerek együttes megjelenésével valamint saját zenei ötletekkel szórakoztatták a 15. fesztivál közönségét. A nyitó koncert után ünnepélyesen is megnyitották  a fesztivált. Borhölgyek, borlovagok jelenlétében köszöntötte a vendégeket Biró Róbert polgármester, aki gondolataiban kiemelte, hogy a településnek nagyon régi boros hagyományai vannak, így rendezvény nem titkolt célja a balatongyöröki  borok és a borkultúra terjesztése.

A rendezvényről a település vezetője a következőket mondta:"Nyár van és rengeteg rendezvény van a Balaton körül de én azt gondolom, hogy a legkedveltebbek a boros rendezvények és Balatongyörökön a főszezon közepén van  egy hagyományos borfesztivál amit most már sokadik alkalommal megrendeztünk és mégis az hívta életre ezt a rendezvényt. Nagyon sokan a nyárnak a második felében tudnak a Balatonra megérkezni és úgy szerettük volna ha ők is kipróbálhatják és megkóstolhatják a térség és Balatongyörök borait és azt így tudtuk megszervezni, hogy egy külön rendezvényt szerveztünk augusztus közepére."

A fesztiválozóknak három napon át  nem csak zenei élményben lehetett részük a Balatongyöröki Bor és Dal Fesztiválon, a pecsenyesütők mellett a  bor utcában a Balatoni Borvidék termelői, boros gazdák kínálták  finom boraikat.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó