+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egy jogerős bírósági végzéshez
2014. április 16. szerda 13:16 - Hévíz
Egy jogerős bírósági végzéshez
Dr. Kálóczi Zsuzsanna hévízi ügyvéd rendelkezik egy jogerős magyar bírósági határozattal, mely szerint a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke és valamennyi érintett, beosztott bírája megsértették a tisztességes eljáráshoz fűződő emberi és alkotmányos jogát, valamint a törvény előtti egyenlőséghez fűződő alkotmányos jogát. A nem mindennapi határozat nyilvánosságra hozatalával az ügyvédnő és jogi képviselője ez idáig vártak.

Dr. Kálóczi Zsuzsanna hévízi ügyvéd elmondása szerint Magyarországon egyedül ő rendelkezik olyan magyar bírósági jogerős határozattal amely kimondja, jelen esetben a Vas Megyei Bíróság, mint másodfokú bíróság, egy 2011-ben hozott jogerős határozat értelmében a sérelmére elkövetett törvénysértéseket. Az ügyvédnő szakmai alázatból tiszteletből és a megegyezés reményében eddig nem fordult a nyilvánossághoz. A fent említett végzés értelmében, Dr. Kálóczi Zsuzsannát emberi jogai és alkotmányos jogaiban sértették meg.

Az ügyvédnő jogi képviselője Dr. Bárándy György a határozatra vonatkozóan nyilatkozott. Azt az öt pontot idézte a Vas Megyei Bíróság, mint másodfokú bíróság (3.Bf.37/2011/13.) végzéséből mely a fentieket teljes mértékben alátámasztja. Dr. Bárándy elmondta, gyakran előfordul hogy emberi és alkotmányos jogaiban megsértenek valakit de nagyon ritka, hogy perben ezt meg is nyeri. Dr. Bárándy kifejtette továbbá a felelősség vonásra vonatkozó türelmi idő lejárt. A Magyar Ügyvédi Kar doenje azonban még bízik az igazságosságban.

A nyilatkozatokban elhangzottakon túl Dr. Kálóczi Zsuzsanna ügyvéd-vállalkozóként elszenvedett kárösszege meghaladja a 10 milliárd forintot. Mint mondja ez ügyben, mely rendkívűl bonyolult, kártérítési perek folynak a Zalaegerszegi Törvényszék ellen. A 14 év jogi harcának következményét öleli fel az ügy. Mindezek ellenére az ügyvédnő is bízik abban, hogy jogállam Magyarország és az alkotmányos jogok érvényesülnek az ő esetében is.

Keszthelyi Televízió - Hegedüs Éva

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár