Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Festmények a bíróságon
2017. máj. 22. hétfő | Keszthely
Festmények a bíróságon
Grafikák és olajfestmények tompítják a bíróság épületének szigorát Keszthelyen. A „Nyitott bíróság” program keretén belül Havasi Irma, amatőr alkotó mutatkozott be. Az országos kezdeményezésnek köszönhetően nem csak tárlatok és nyílt napok segítségével mutatkoznak be az ítélőszékek. Dolgozóik is számos karitatív és közösségi akció keretében próbálnak közelebb kerülni az állampolgárokhoz.

Különleges helyszín adott otthont Havasi Irma, sármelléki amatőr festőművész első kiállításának. A képeket a Keszthelyi Járásbíróság épületében tekinthetik meg az érdeklődők. A tárlat apropóját a „Nyitott bíróság” program adta, amelynek célja, hogy az ítélőszéken folyó munkát közelebb hozza a diákok, és minden érdeklődő számára. A programot Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke hirdette meg, amihez a keszthelyi bíróság is örömmel csatlakozott.

„2-3 évvel ezelőtt indult meg teljes részleteiben ez a program. Ennek keretén belül lehetőség van hasonló jellegű kiállítások megszervezésére. Ebben az úttörők a Nagykanizsai Járásbíróság bírói és vezetése volt, amikor két évvel ezelőtt először dr. Csejtei Péter bíró kollégánk festménykiállítását rendezték meg, gyakorlatilag ezzel hagyományt teremtve.” - mondta Némethné Dr. Somogyi Atala, a Keszthelyi Járásbíróság elnöke.

Havasi Irma kisgyerekként szeretett bele a rajzolás és a festés művészetébe. Tanárai nem tartották kiemelkedő tehetségnek, ezért sokáig nem is fogott ecsetet a kezébe. A ’90-es évek elején ült újra festővászon elé, azóta az olajképekben és a grafikákban találta meg önmagát. Elmondása szerint nincs kedvenc témája, minden képében igyekszik a világ szépségét visszatükrözni. A kiállítással egy hatalmas álom vált valóra számára.

„Csodálatos érzés így együtt látni ennyi képet. Az otthonunkban ezek nagy része fent van a falon, illetve néhányat úgy kértem vissza, amit elajándékoztam, tehát ajándékba is kértek tőlem, és festettem. Óriási dolog, nagyon örülök neki, és tényleg hálás vagyok a segítségért, hogy ezt így összehozhattuk.” - mesélte az alkotó.

Az alkotó ajándékot is átadott a szervezőknek, egy olajképen örökítette meg a Keszthelyi Járásbíróság épületét. A tárlat megnyitóján részt vettek a Keszthelyi Járásbíróság munkatársai, de számos rokon, barát és ismerős is kíváncsi volt az alkotó munkáira. Az érdeklődők június 15-ig láthatják a képeket minden hétköznap 8 és 16 óra között.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. feb. 2. szerda 14:17 | Keszthely
Kontaktszemély és karanténközelett sem mehet be a zalai bírósági épületekbe.
| 2019. már. 28. csütörtök 20:53 | Zalaegerszeg
A Keszthelyi Járásbíróság zászlóvivője volt a "Nyitott Bíróság" programnak - hangzott el a beszámolón.
| 2018. szep. 10. hétfő 16:51 | Keszthely
Amatőr fotósok számára hirdetett idén is pályázatot az Országos Bírósági Hivatal.
| 2014. szep. 5. péntek 15:49 | Keszthely
Az alternatív vitarendezési módról, a mediációról szóló konferenciát tartanak Keszthelyen.
| 2014. ápr. 16. szerda 13:16 | Hévíz
Dr. Kálóczi Zsuzsanna hévízi ügyvéd 14 éves kálváriáját tárja a nyilvánosság elé.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
Egy csipetnyi szó
21:34
Zalai krónika
21:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.