Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Évet értékelt a Zalaegerszegi Törvényszék
2019. már. 28. csütörtök | Zalaegerszeg
Évet értékelt a Zalaegerszegi Törvényszék
2018 a „Digitális Bíróság” éve volt Zala megyében – hangzott el a Zalaegerszegi Törvényszék mai évértékelőjén. A megy bírái kiemelték, munkájukban mára már egyre nagyobb teret hódít a mesterséges intelligencia, az ehhez kapcsolódó változások pedig nyitottságot kívánnak mindenkitől.

Jelentősen csökkent a beérkezett, illetve a folyamatban maradt ügyek száma Zala megyében 2017-hez képest. Dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke elmondta, a perek befejezését illetően országos viszonylatban továbbra is az élmezőnyhöz tartoznak a megye bíróságai. Mindezek mellett a Zalaegerszegi Törvényszék az elsők között alkalmazta a digitalizációhoz kapcsolódó fejlesztéseket. Az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese példaként említette a beszédfelismerő szoftvert valamint a távmeghallgatást segítő eszközöket. 

„A Zalaegerszegi Törvényszék pilot bíróságként nagy számban kezdte használni ezt a programot. E-learning tananyagokat, oktató videókat készítettek és ők üzemeltetik az országos help desket. Így közreműködnek abban, hogy az egész országban hatékonyan tudják ezt a fejlesztést használni. Emellett meg kell említenem a Viavideo fejlesztéseket, aminek az a jelentősége, hogy az egész ország területén a bírósági épületekben elhelyezünk ilyen végpontokat. Eddig 72 végpontot helyeztünk el a bíróságokon, itt a megyében 3 ilyen végpont található.” - tájékoztatott Dr. Gyarmathy Judit, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese.

Az elmúlt évben számos beruházást valósított meg a törvényszék megyeszerte, így Keszthelyen is – hangzott el a zalaegerszegi sajtótájékoztatón. A Keszthelyi Járásbíróság épületében közel 20 millió forintot fordítottak klímatizálásra, árnyékolásra és a díszelemek cseréjére, valamint a kerékpártároló kialakítására illetve felújítására. Mindezek mellett a Keszthelyi Járásbíróság jelentős munkát végzett a „Nyitott Bíróság” program népszerűsítésében.

„A „Nyitott Bíróság” programunknak az egyik zászlóvivője volt a Keszthelyi Járásbíróság a megelőző évben. ’17, ’16-os években ilyen 2800-as látogatószámot produkált a „nyitott Bíróság” program, ez a ’18-as esztendőben majdnem a duplájára emelkedett, köszönhetően annak, hogy egy úgynevezett Honvédelem című kiállítást szervezett a Keszthelyi Járásbíróság, amely a magyar haderőnemnek a több évszázados múltját tárgyi emlékeken keresztül mutatta be.” - emelte ki Dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke.

Mindezek mellett Keszthelyen több személyi változás is volt. A civilisztikai és a büntető ügyszakban is új bírók érkeztek Keszthelyre, így a bírói kar nagy része kicserélődött.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. feb. 2. szerda 14:17 | Keszthely
Kontaktszemély és karanténközelett sem mehet be a zalai bírósági épületekbe.
| 2018. szep. 10. hétfő 16:51 | Keszthely
Amatőr fotósok számára hirdetett idén is pályázatot az Országos Bírósági Hivatal.
| 2017. máj. 22. hétfő 17:52 | Keszthely
A Keszthelyi Járásbíróság ad otthont Havasi Irma amatőr festőművész tárlatának.
| 2014. szep. 5. péntek 15:49 | Keszthely
Az alternatív vitarendezési módról, a mediációról szóló konferenciát tartanak Keszthelyen.
| 2014. ápr. 16. szerda 13:16 | Hévíz
Dr. Kálóczi Zsuzsanna hévízi ügyvéd 14 éves kálváriáját tárja a nyilvánosság elé.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Egy csipetnyi szó
18:34
Zalai krónika
18:49
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
Egy csipetnyi szó
21:34
Zalai krónika
21:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.