+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Testületi ülés Keszthelyen
2014. december 18. csütörtök 19:04 - Keszthely
Testületi ülés Keszthelyen
Parkolás, önkormányzati lakásgazdálkodás, a nővérszálló jövője, drogellenes stratégia, Szent Erzsébet Alapítvány. Néhány téma azok közül, melyeket decemberi soros ülésén, csütörtökön tárgyalt Keszthely képviselő-testülete.

Valamivel több, mint három óra alatt közel huszonöt előterjesztés került a képviselők elé. Elfogadták az idei költségvetési, az egészségügyi ellátásról szóló, valamint a parkolás szabályozásáról szóló rendelet módosítását. Utóbbinál kérdésként merült fel, hogy mi lesz a rendelőintézet előtti helyekkel, s hogy azok ingyenesek maradnak-e. Elhangzott: a helyek pontos kiosztására márciusban kerül sor, addig gondolkoznak a legjobb megoldáson.

Az önkormányzati lakások bérletéről és eladásáról szóló rendelettervezetek második fordulóban kerültek a testület elé. A témával tárgyalása során Ruzsics Ferenc polgármester Berki László, a Jobbik képviselője vagyonfelélésre utaló felvetésével kapcsolatosan hangsúlyozta: a felelősségteljes vagyongazdálkodás az elsődleges, ezt szem előtt tartva dolgoznak a városért.

Miután a képviselők elfogadták Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás működéséről, a Keszthelyi Televízió Nonprofit Kft., a HUSZ Hulladékszállító Nonprofit Kft., a KETÉH Keszthely és Térsége Hulladékkezelő Kft. és a VÜZ Kft. várható eredményéről szóló tájékoztatókat, döntöttek, hogy a jövő évben lejáró kinevezések miatt pályázatot írtak ki a GESZ hivatalvezetői és a Fejér György Városi Könyvtár intézményvezetői munkakörére.

Hosszasan foglalkozott a testület a nővérszálló ügyével. Elhangzott, hogy a kórház által bérelt hely, épületrész tulajdonjogát a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőségi és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) magáénak vallja. Ezt az önkormányzat – mondván: a GYEMSZI csak használati joggal rendelkezik - vitatja. A nővérszálló mostani helyén maradása és költöztetése mellett és ellen is érvek és ellenérvek hangzottak el. Legtöbben azt hangoztatták, hogy a kórházat, az egészségügyet, benne a nővérszállóval kapcsolatos legjobb megoldással támogatni kell. A nővérszálló sorsáról folytatott tárgyalásokról a polgármester folyamatosan tájékoztatja a testületet.

Az intézményi szervezetfejlesztési projekt során elkészült koncepciók jóváhagyása címet viselő előterjesztést is jóváhagyta a testület. Elfogadták a képviselők a város 2014-2020 közötti időszakra szóló drogstratégiáját. A helyzetet elemezve úgy fogalmaztak, rendkívül fontos, hogy a hatóságokkal, szakemberekkel és szülőkkel közösen a lehető legkomolyabban lépjenek fel a hatalmas veszélyt jelentő drogokkal szemben, s egyben hatékonyan kezeljék a szenvedélybetegségekkel kapcsolatos problémákat is.

Tárgyaltak a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány ügyéről is az ülésen. Mint elhangzott, a szervezet előző elnökének pénzügyi károkozása miatt az alapítvány a jogszabályban meghatározott módon nem tud elszámolni az önkormányzat által nyújtott támogatással. A törvény szerint, amíg az elszámolás nem történik meg, az önkormányzat nem adhat támogatást. A város – melynek kötelező feladata a nappali melegedő és népkonyha működtetése - szeretne segíteni, ezért a lehetséges megoldás érdekében szakmai állásfoglalást kérnek.

Sámel József - Keszthelyi Televízió

galéria
 
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó