+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szociális rendelettől a polgármesteri szabadságig
2015. február 25. szerda 16:28 - Keszthely
Szociális rendelettől a polgármesteri szabadságig
Egy perces néma felállással a kommunizmus áldozataira emlékeztek a keszthelyi képviselő-testület február 25-ei soros ülésének kezdetén.

Egy perces néma felállással a kommunizmus áldozataira emlékeztek a keszthelyi képviselő-testület február 25-ei soros ülésének kezdetén.

Ruzsics Ferenc polgármesteri tájékoztatóját követően a tavalyi költségvetés módosítása, majd a szociális ellátások helyi rendszeréről szóló rendelet megalkotása került napirendre. Utóbbi tárgyalása során elhangzott: az új rendszer bonyolult, a mérlegelés pedig meglehetősen szubjektív lesz. Ennek kapcsán merült fel a kérdés, hogy az érintettek részéről lesz-e lehetőség jogorvoslatra? A válaszban elhangzott: a hivatalban dolgozó illetékesek eddig is felkészülten intézkedtek a szociális ügyekben, így lesz ez a jövőben is. Ha valakinek mégsem tetszene az adott ügyben hozott döntés, az panasszal fordulhat a képviselő-testülethez. Az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása, valamint a házasságkötés és élettársi kapcsolat létesítésének engedélyezéséről, a fizetendő díjakról szóló rendelet felülvizsgálata után a belső ellenőrzési terv teljesítéséről hangzott el beszámoló, melyből kiderült: törvényes, szabályszerű volt a hivatali munka. Képviselői kérdésként merült fel, hogy az ellenőrzés miért nem öleli fel a teljes hivatali tevékenységet. Erre válaszolva a polgármester elmondta: a munka így is hatalmas feladat, a teljes körű ellenőrzéshez plusz munkaerőt kellene alkalmazni.

Ezt követően beszámoló hangzott el a közös önkormányzati hivatal, a Fejér György Városi Könyvtár és a GESZ tevékenységéről, majd Berki László (Jobbik) intézett interpellációt a polgármesterhez, kérdezvén: az elmúlt években miért nem vette ki a szabadságát, s miért nem készült szabadság ütemezési terv? Hozzátette: problémás, hogy a ki nem vett napokra járó bért ki kellett fizetnie a városnak. Ruzsics Ferenc válaszában hangsúlyozta: a városnak nem okozott plusz anyagi terhet, jóhiszeműen, tisztességesen, törvényesen járt el. Sok esetben a munka nem engedte a szabadságolását, s táppénz helyett betegsége alatt is szabadságot vett ki. Ütemterv valóban nem készült, azért az érintettek szóbeli figyelmeztetésben részesültek. Berki László elfogadta a polgármester válaszát.

Az ülés végén a Balatoni Múzeum vezetői tisztségére írtak ki pályázatot, a bölcsőde nyári nyitva tartásáról határoztak, Petőfi dombormű kihelyezéséről döntöttek, s ebrendészeti telep kialakításáról döntöttek a képviselők.

Zárt ülésen egyedi lakásügyekről tárgyalt a testület.

Sámel József - Keszthelyi Televízió
 

galéria
 
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus