+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ülésezett a keszthelyi képviselő-testület
2018. szeptember 28. péntek 17:00 - Keszthely
Ülésezett a keszthelyi képviselő-testület
A költségvetés, a hajléktalanok helyzete és a város gazdaságai társaságainak első félévi gazdálkodása is napirenden volt a keszthelyi képviselőtestület mai soros ülésén. A városatyák döntöttek a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat részvételéről, illetve a Kézfogás harangjának szánt harangtorony engedélyezéséről.

A napirendek előtt az iszapszállítás és elhelyezés kérdései, valamint a B My Lake Fesztivál idősügyi tapasztalatai is szóba kerültek ma, a képviselő-testület szeptemberi soros ülésén. Előbbivel kapcsolatosan többen hangsúlyozták: az egész térséget, a strandokat komolyan érinti, ha a Balaton nyugati medencéjében helyezik el a kikotort iszapot. A probléma megoldása érdekében tárgyalni kell. A fesztivállal kapcsolatosan észrevételként az hangzott el, hogy a jövőben az ilyen jellegű rendezvények előtt szélesebb körű tájékoztatást kell adni a lakosságnak. 

A képviselő-testület tárgyalt az önkormányzat 2018. évi költségvetésének módosításáról, a közterületen történő életvitelszerű tartózkodás szabályairól. Utóbbi a parlament döntése alapján, az Alaptörvény módosítása miatt változott, s az új szabályok minden településre, így Keszthelyre is érvényesek. Ezt követően tájékoztató hangzott el a Keszthelyi HUSZ Hulladékszállító Nonprofit Kft., valamint a KETÉH Keszthely és Térsége Hulladékkezelő Kft. első félévi gazdálkodásáról. A képviselők érdeklődtek a hulladékszállítás helyzetéről, mellyel kapcsolatosan elhangzott: az ágazatban országosan vannak nehézségek, de bíznak a problémák mielőbbi rendezésében. A VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Nonprofit Kft. első féléves gazdálkodásáról szóló beszámolója után – mondván: a felügyelő bizottság által tárgyalt témák közül nem mindegyik került a képviselő-testület elé az előterjesztéssel - vita keletkezett testületben. Módosító javaslat miatt így a következő soros ülésen tárgyalják majd újra. Ugyanez történt a Városfejlesztő Nonprofit Kft. beszámolójával.

Képviselők elé került a Keszthelyi Televízió Nonprofit Kft. első félévi beszámolója is. Elhangzott, hogy a társaság – a tavaly félévi, több mint hatmillió forint mínusszal szemben – idén 2,2 millió forint eredménnyel zárta az első hat hónapot. Tárgyalt a testület a televízió ügyvezetőjének személyéről, 2019. január elsejétől Sámel Józsefet nevezte ki három éves időtartamra.

Az ülésen döntöttek arról, hogy a város részt vesz a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójában.Az ülésen szó volt még pályázatok benyújtásról, a VÜZ Kft. távhővel kapcsolatos hitelfelvételéről, több ingatlan ügyről, és harangtorony létesítésének engedélyezéséről.

galéria
 
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó