+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ülésezett a keszthelyi képviselő-testület
2018. szeptember 28. péntek 17:00 - Keszthely
Ülésezett a keszthelyi képviselő-testület
A költségvetés, a hajléktalanok helyzete és a város gazdaságai társaságainak első félévi gazdálkodása is napirenden volt a keszthelyi képviselőtestület mai soros ülésén. A városatyák döntöttek a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat részvételéről, illetve a Kézfogás harangjának szánt harangtorony engedélyezéséről.

A napirendek előtt az iszapszállítás és elhelyezés kérdései, valamint a B My Lake Fesztivál idősügyi tapasztalatai is szóba kerültek ma, a képviselő-testület szeptemberi soros ülésén. Előbbivel kapcsolatosan többen hangsúlyozták: az egész térséget, a strandokat komolyan érinti, ha a Balaton nyugati medencéjében helyezik el a kikotort iszapot. A probléma megoldása érdekében tárgyalni kell. A fesztivállal kapcsolatosan észrevételként az hangzott el, hogy a jövőben az ilyen jellegű rendezvények előtt szélesebb körű tájékoztatást kell adni a lakosságnak. 

A képviselő-testület tárgyalt az önkormányzat 2018. évi költségvetésének módosításáról, a közterületen történő életvitelszerű tartózkodás szabályairól. Utóbbi a parlament döntése alapján, az Alaptörvény módosítása miatt változott, s az új szabályok minden településre, így Keszthelyre is érvényesek. Ezt követően tájékoztató hangzott el a Keszthelyi HUSZ Hulladékszállító Nonprofit Kft., valamint a KETÉH Keszthely és Térsége Hulladékkezelő Kft. első félévi gazdálkodásáról. A képviselők érdeklődtek a hulladékszállítás helyzetéről, mellyel kapcsolatosan elhangzott: az ágazatban országosan vannak nehézségek, de bíznak a problémák mielőbbi rendezésében. A VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Nonprofit Kft. első féléves gazdálkodásáról szóló beszámolója után – mondván: a felügyelő bizottság által tárgyalt témák közül nem mindegyik került a képviselő-testület elé az előterjesztéssel - vita keletkezett testületben. Módosító javaslat miatt így a következő soros ülésen tárgyalják majd újra. Ugyanez történt a Városfejlesztő Nonprofit Kft. beszámolójával.

Képviselők elé került a Keszthelyi Televízió Nonprofit Kft. első félévi beszámolója is. Elhangzott, hogy a társaság – a tavaly félévi, több mint hatmillió forint mínusszal szemben – idén 2,2 millió forint eredménnyel zárta az első hat hónapot. Tárgyalt a testület a televízió ügyvezetőjének személyéről, 2019. január elsejétől Sámel Józsefet nevezte ki három éves időtartamra.

Az ülésen döntöttek arról, hogy a város részt vesz a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójában.Az ülésen szó volt még pályázatok benyújtásról, a VÜZ Kft. távhővel kapcsolatos hitelfelvételéről, több ingatlan ügyről, és harangtorony létesítésének engedélyezéséről.

galéria
 
további híreink
 
Az influenzaszerű megbetegedések miatt több osztályon is látogatási tilalom lépett életbe.
 
Egy keszthelyi diáklány, Kéri Anna Katica nyerte meg a Nagy Magyar Filmteszt országos versenyét.
 
Sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy Bálint bővebben a képviselő-testületi ülés döntéseiről.
 
Nyolc keszthelyi sportoló is továbbjutott az országos tollaslabda diákolimpia döntőjére!.
 
A jó idő miatt zavartalanul zajlanak a szőlőmetszések.
 
Február 26-án volt hamvazószerda, amely a böjtölés, a megtartóztatás kezdő napja a hívők számára.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó