+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemtudom szilva és Új fagyi
2015. május 5. kedd 10:34 - Keszthely
Nemtudom szilva és Új fagyi
Nemtudom szilva és az Új fagyi - ezekkel a kreációkkal nevezett a Balaton Fagyija címre a Jordanics Cukrászda. A Balaton Turizmus Szövetség tavaly indította útjára a Nyitott Balaton programsorozatot, ennek keretében a Balaton Fagyija versenyt is. A nagy sikerre való tekintettel idén is várták a cukrászdák, kávézók és fagyizók jelentkezését. A program célja, hogy ráirányítsa az emberek figyelmét, hogy mennyi kézművesfagylalt-készítő van a Balaton mentén.

 A Jordanics Cukrászda kreációit több finomság közül választották és nevezték. A 60 éves cukrászda tulajdonosai szívesen indultak el a Nemtudom szilvával és az Új fagyival a megmérettetésen.
"Minden olyan versenyre nevezünk, amelyben azt látjuk, hogy a fejlődésünket tudjuk kamatoztatni." - magyarázza a nevezés okát Lóth Zoltán tulajdonos, miközben a zsűri szemlézi és kóstolja a fagylaltokat.

Az egyszerűen csak Új fagyi névre keresztelt hűsítő finomság egy lenmagos joghurtos eper fagyi, mely leginkább egy finom reggeli ízeit idézi fel. A Nemtudom szilva képviseli a gyümölcsösebb vonalat. Ez a nyalánkság egy régi magyar szilvafajtából készült.

A nevezőknek feltétel volt, hogy természetes alapanyagokból, meghatározott eljárási módon készítheti a fagyikat, melyeket a zsűri több szempont alapján vizsgál. A grémiumnak idén sem könnyű a dolga, harminc féle fagyit kellet elbírálniuk a Balaton körül.

Lóth Zoltán 2007 óta üzemelteti a Jordanics Cukrászdát. Gyerekkorában maga is itt fagyizott. A hagyományok tiszteletének és az újításoknak a jegyében kreálják feleségével a fagylaltokat. Véleményük szerint egy új íz, vagy kombináció több módon is megszülethet. A csokis málna például a véletlennek köszönhető. A málnás fagyi készítése után és a csokifagyi készítése előtt elfelejtették kimosni a berendezést. Van amikor motorozás, vagy kerékpározás közben pattannak ki Lóth Zoltán fejéből az új ötletek, így lett a tökmagos, vagy a tormás fagylalt.

Az, hogy melyik is lesz a Balaton Fagyija, május első hetében már eldől. A zsűri vasárnap végig járta az összes fagyizót. A győztes finomságot mindenki számára elérhetővé teszik, hiszen a recept nyilvános lesz, így bármelyik fagyizó kínálhatja majd vendégeinek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó