+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bobóország meséi
2018. november 2. péntek 14:15 - Alsópáhok
Bobóország meséi
Az alsópáhoki családbarát Kolping Hotelben huszonkét éve a gyermekek kedvence Bobó, a víziló. Bobóországban minden a kisgyermekekről szól. Még a mesék is. A kabalaállatról gyermekkorától egészen a családalapításig olvashattak mesekönyvet is a gyerekek. Boldizsár Ildikó meseíró, meseterapeuta legújabb könyvében folytatódnak Bobó kalandjai. Immár feleségével, Mimivel és a kis víziló bébivel, Pikkóval. A Bobóország meséi című sorozat második kötetét ma mutatták be Alsópáhokon.

Boldizsár Ildikó, a Bobó sorozat megírásáról beszélt az alsópáhoki Kolping Hotel vendégeinek. Az írónő a szállodával egyidős kabala vízilóról két évvel ezelőtt írta meg első mesekönyvét, melyben a történetek befejezéseként Bobó társra talál. Azóta már Mimi, a vízilólány is a szálloda lakója és a víziló mese tovább folytatódik egy újabb kötetben.

Az írónő a könyvek születéséről a következőket mondta: "Ez úgy kezdődött, hogy a szálloda igazgatója, Baldauf Csaba megkeresett engem, hogy nagyon régóta, hogy a Bobó a Kolping szálloda figurája, az arca és ugyanakkor nincsen története. A gyerekek nem tudják hogyan kerülhetett ide ez a víziló, hogy milyen az élete, hogy egyáltalán milyen lehetett a gyerekkora, és, hogy jó lenne hogyha adnánk neki egy történetet és boldogan elvállaltam."

Az első kötet nagyon népszerű volt a mesekedvelők körében. A kis olvasók várták már a folytatást.

"Nagyon szépen volt megfogalmazva, nem voltak benne olyan szavak, amiket gyerek nem értett volna meg, és hogy annyira jól voltak leírva, és annyira szép történet volt az egész, hogy nem volt olyan része, amit ne lehetett volna élvezni." - mondta a 9 éves Banics Boglárka.

Az írónő az új könyvből olvasott is közönségének, így megtudhatták, hogy Bobó és Mimi, akik az első könyv végén házasságot kötöttek, kis vízilovat várnak. A kis vízilovat, aki a  Pikkó nevet kapta, születésétől az óvodás korig kísérhetik végig történetein keresztül. A folytatást nagyon várták a kis olvasók.

"Ismerem a Bobó történetét, mert megvettük a könyvet akkor, amikor kijött az első, és természetesen már meg is vettük a Pikkó történetét is." - mondta örömmel a Dunavarsányból érkezett Hornai Richárd.

A nagysikerű Bobóország mesekönyv sorozat új kötetét dedikálta is az író, de a gyerekek találkozhattak a  főszereplővel, Mimivel és kisbabájával is.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus