Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jótékony célt szolgálnak Bóbóország meséi
2016. ápr. 2. szombat | Alsópáhok
Jótékony célt szolgálnak Bóbóország meséi
20 éves jubileumot ünnepel idén az alsópáhoki Kolping Hotel. A családbarát szállodában ez alkalomból mesekönyvet adtak ki, mely kabalaállatuk első két évtizedét meséli el. A könyv jótékony célt szolgál, az ebből befolyó teljes összeget a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak ajánlja fel a Kolping. Az ünnepi esztendő minden negyedévben egy nagy volumenű ajándékkal, produkcióval készül a Kolping.

Bobó a szálloda elindulása óta hirdeti a Kolping Hotel családbarát jellegét. A könyv szerzője az ismert meseíró és meseterapeuta, Boldizsár Ildikó. A hölgy minden évben mesehetet tart a szállodában. Ennek is köszönhető, hogy felkérték az írásra.

„Az Igazgató Úr így keresett meg, hogy talán ha ennyi mesét ki tudok találni a gyerekeknek, akkor ki tudnám-e találni Bobó életének a történetét. Hiszen 20 éves lett az idén és semmit nem tudnak róla sem az ide látogató gyerekek, sem a felnőttek.” - mesélt a kezdetekről a szerző. 

A könyv elmeséli, hogyan került a kis víziló Alsópáhokra, hogyan jutott el a húsz év alatt addig, míg megtalálja élete párját, Mimit. A könyvbemutatón egyébként mindkét figura bemutatkozott a gyerekeknek és szüleiknek.

A 2000 példányban nyomtatott mesekönyvből befolyó pénzt teljes egészében a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak ajánlják fel. Az alapítvány kuratóriumi tagja, Dr. Gárdos László elmondta, hogy három megyében, a nap 24 órájában végeznek koraszülöttmentést. Emellett a Zala Megyei Kórházban támogatják a gyerekintenzív feladatokat és az ország egyik legnagyobb gyermekrehabilitációs centrumát is. A könyvből befolyó pénznek is meg lesz a helye a főorvos szerint: „Egy rehabilitációs centrumot akarunk létrehozni, aminek az egyik fele egy apartmanos mamaszállás, ahol a súlyos állapotú, sokszor több hetet, hónapot igénybe vevő rehabilitációt igénylő gyerekek együtt feküdhetnek az anyukájukkal. E köré szeretnék egy ilyen speciális fejlesztő játékokkal – ami nem egy olcsó dolog -  egy szabadtéri rehabilitációs centrumot, hogy ne csak a kórházban a négy fal között lehessen rehabilitálni a gyerekeket, hanem kicsit a szabad levegőn is.”     

A másik – hosszabb távú - terve az alapítványnak, hogy a légúti idegentest eltávolítást szolgáló fejlesztéseket hajtsanak végre. Ez pont a bemutatón jelenlévő, legveszélyeztetettebb 2-3-4 éves korosztály kezelésében segítene. 

A jubileumi évre a meglepetések mellett fejlesztésekkel is készült a Kolping, erről Baldauf Csaba igazgató beszélt a könyvbemutatón, melynek helyszíne a frissen megújult étterem volt.

„A szálloda folyamatosan megújult és nekem is személy szerint az volt a célom, hogy a 20 éves jubileumra elmondhassuk, hogy – a lényegében majdnem 100 százalékosan – a szálloda teljes területén az épületek, szobák, gyógyászat és maga az étterem is megújul.” - nyilatkozta az igazgató. 

A különleges és egyedi stílusú étteremben is nagy hangsúlyt fektettek a gyerekekre. A szépülés mellett bővülés is volt, panorámás télikertben is étkezhetnek hamarosan a vendégek. Az étteremet új konyha, korszerű hőtechnika és klimatizálás is szolgálja.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2018. nov. 2. péntek 14:15 | Alsópáhok
A Kolping Hotel lakói megismerhették Bobóország meséinek második kötetét.
| 2022. szep. 30. péntek 18:19 | Alsópáhok
A falmászás fejlesztő hatással van a gyerekekre.
| 2019. okt. 31. csütörtök 16:53 | Alsópáhok
Bobóországban játékeszközök használata nélkül is jól érezhetik magukat a gyerekek.
| 2016. dec. 16. péntek 15:41 | Zalaegerszeg
Nagy összegű adománnyal segítette a Koraszülöttmentő és Gyermek intenzív Alapítványt a Kolping Hotel.
| 2016. szep. 26. hétfő 14:13 | Alsópáhok
Mintegy 150 partnerét látta vendégül rendhagyó módon a húsz éves fennállását ünneplő Kolping Hotel
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.