Bobó a szálloda elindulása óta hirdeti a Kolping Hotel családbarát jellegét. A könyv szerzője az ismert meseíró és meseterapeuta, Boldizsár Ildikó. A hölgy minden évben mesehetet tart a szállodában. Ennek is köszönhető, hogy felkérték az írásra.
„Az Igazgató Úr így keresett meg, hogy talán ha ennyi mesét ki tudok találni a gyerekeknek, akkor ki tudnám-e találni Bobó életének a történetét. Hiszen 20 éves lett az idén és semmit nem tudnak róla sem az ide látogató gyerekek, sem a felnőttek.” - mesélt a kezdetekről a szerző.
A könyv elmeséli, hogyan került a kis víziló Alsópáhokra, hogyan jutott el a húsz év alatt addig, míg megtalálja élete párját, Mimit. A könyvbemutatón egyébként mindkét figura bemutatkozott a gyerekeknek és szüleiknek.
A 2000 példányban nyomtatott mesekönyvből befolyó pénzt teljes egészében a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványnak ajánlják fel. Az alapítvány kuratóriumi tagja, Dr. Gárdos László elmondta, hogy három megyében, a nap 24 órájában végeznek koraszülöttmentést. Emellett a Zala Megyei Kórházban támogatják a gyerekintenzív feladatokat és az ország egyik legnagyobb gyermekrehabilitációs centrumát is. A könyvből befolyó pénznek is meg lesz a helye a főorvos szerint: „Egy rehabilitációs centrumot akarunk létrehozni, aminek az egyik fele egy apartmanos mamaszállás, ahol a súlyos állapotú, sokszor több hetet, hónapot igénybe vevő rehabilitációt igénylő gyerekek együtt feküdhetnek az anyukájukkal. E köré szeretnék egy ilyen speciális fejlesztő játékokkal – ami nem egy olcsó dolog - egy szabadtéri rehabilitációs centrumot, hogy ne csak a kórházban a négy fal között lehessen rehabilitálni a gyerekeket, hanem kicsit a szabad levegőn is.”
A másik – hosszabb távú - terve az alapítványnak, hogy a légúti idegentest eltávolítást szolgáló fejlesztéseket hajtsanak végre. Ez pont a bemutatón jelenlévő, legveszélyeztetettebb 2-3-4 éves korosztály kezelésében segítene.
A jubileumi évre a meglepetések mellett fejlesztésekkel is készült a Kolping, erről Baldauf Csaba igazgató beszélt a könyvbemutatón, melynek helyszíne a frissen megújult étterem volt.
„A szálloda folyamatosan megújult és nekem is személy szerint az volt a célom, hogy a 20 éves jubileumra elmondhassuk, hogy – a lényegében majdnem 100 százalékosan – a szálloda teljes területén az épületek, szobák, gyógyászat és maga az étterem is megújul.” - nyilatkozta az igazgató.
A különleges és egyedi stílusú étteremben is nagy hangsúlyt fektettek a gyerekekre. A szépülés mellett bővülés is volt, panorámás télikertben is étkezhetnek hamarosan a vendégek. Az étteremet új konyha, korszerű hőtechnika és klimatizálás is szolgálja.
Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV