+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tavaszi növényvédelem
2016. március 30. szerda 09:15 - Keszthely
Tavaszi növényvédelem
A fákon már elvégezték a metszést, lemosó permetezést a kiskertekben és a nagy gyümölcsösökben is. Március végén, április elején azonban már ébredeznek azok a kártevők, amelyek a kéreg alatt találnak védelmet a téli időszakban. Ilyenkor válik igazán fontossá a növény és a talajvédelem.

A Növényvédelmi Intézet igazgatója, Dr. Takács András hívta fel a kiskertek, gyümölcsösök tulajdonosait a tavaszi növény ápolásra. Mint elmondta, metszés és lemosó permetezés után különös gondot kell fordítani  atalaj ápolására, a kéreg alatt megbúvó rovarok eltávolításéára és elpusztítására. A kórokozók, baktériumok elleni védekezést időben meg kell kezdeni az enyhe tél után, figyelmeztet a szakember. Várható, hogy lényegesen több kártevő lesz az idén.

Érdemes megfogadni a szakmában jártasak tanácsát és a gyümölcsösökben a permetezésen túl számos olyan növényvédelmi feladatot elvégezni ami a fák védelmét szolgálja tavaszi időszakban. De nem elsősörban a kémiai megoldásokat kell keresni, hanem a higiénés lehetőségeket, javasolja Takács András.

 A gondos ápolás ellenére si megtámadhatják a gyümölcsfáinkat a különböző betegségek, elpusztíthatja  a gyümölcsöt a lisztharmat. A legáltalánosabb védekezésnél, a permetezésnél mindig a megfelelő permetszert kell használni és betartani a munkavédelmi és egészségvédő óvórendszabályokat.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
 
A hétvégén hidat és buszmegállókat avatták, valamint átadták a felújított óvoda udvart is.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó